Ilyés Ferenc a határon túli magyar kézilabdáért dolgozik

Sport, 2018.07.03

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízottjaként dolgozik a székelyudvarhelyi születésű Ilyés Ferenc, a magyar válogatott és a Grundfos Tatabánya játékosa.

"Ilyés Ferenc a magyar kézilabdázás nagy értéke, játékosként és emberileg is, a Magyar Kézilabda Szövetség számára pedig fontos cél, hogy a határon túli magyar kézilabdázást is segítse minden lehetséges eszközzel" - idézte az MKSZ keddi tájékoztatása Kocsis Mátét, a szervezet elnökét, aki kifejtette, Ilyés Ferenc feladata egyrészt a határon túli magyar klubok, utánpótlás-nevelő műhelyek feltérképezése, felmérése lesz, ezen kívül a tapasztalatai, észrevételei alapján az MKSZ egységes koncepció mentén szeretné segíteni az erdélyi, a kárpátaljai, a felvidéki és a délvidéki magyar kézilabdázást.

A 36 éves balátlövő közölte, óriási megtiszteltetés számára, hogy segítheti a határon túli magyar kézilabdát erdélyi, székelyföldi magyarként.

"Már a napokban megkezdem a munkát, elsőként Székelyföldre utazom, hiszen tudom, hogy milyen fontos a magyarok számára az anyaországon kívül is a kézilabda" - jelentette ki a több mint 200-szoros válogatott játékos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!