Izgalmas és látványos budapesti teremtriál-versenyre számít a 11-szeres világbajnok

Sport, 2017.12.08

Izgalmas és látványos budapesti versenyre számít Toni Bou, a motoros teremtriál 11-szeres világbajnoka.

A 31 esztendős spanyol versenyző az M1 aktuális csatornán pénteken kifejtette, a nagy magasságok megmászása miatt igen látványosak a viadalok, de az alacsony sebesség és a segítők jelenléte miatt egyben biztonságos is a viadal.

"Fiatalon is voltam világbajnok, de tapasztaltan még jobbá váltam" - hangsúlyozta Bou, aki 11 teremvilágbajnoki címe mellett ugyanennyi szabadtéri vb-elsőséggel is rendelkezik. "Fontos, hogy megmaradjon a szenvedély, ezáltal tudok még mindig az elitben lenni" - mondta.

Bou pénteken a Papp László Budapest Sportaréna előtt tartott látványos bemutatóval népszerűsítette a hivatalos nevén X-Trial ügyességi és technikai motorverseny március 29-i, budapesti futamát.

A teremtriál világbajnokság mostani sorozata december 3-án a franciaországi Vendée-ben rajtolt, ezt követően három-három francia és spanyol helyszínen folytatódik, majd a záró futam és a vb eredményhirdetésének helyszíne a magyar főváros lesz.

Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke a műsorban elmondta, a 2,5-3 órás viadalra számos országból várnak nézőket, de leginkább a magyar szurkolókra számítanak.

A viadalra már kaphatók a jegyek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!