Jet-ski Eb-futam és junior vb is lesz Magyarországon

Sport, 2020.07.20

Augusztus végén a Nyíregyháza melletti Leveleken az Európa-bajnoki futam mellett a junior világbajnokságot is a Magyar Jet-Ski Szövetség rendezi.

A nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) közleménye szerint a Nemzetközi Motorcsónak Szövetség (UIM) friss döntését a Magyar Jet-Ski Szövetség (MJSSZ) elnöke, Czeller Béla óriási sportdiplomáciai sikernek nevezte, hiszen legutóbb 2006-ban bonyolítottak le vb-futamot Magyarországon.

"Abban, hogy ismét lehet nálunk ilyen, komoly szerepet játszhat a tavaly nagy sikerrel lebonyolított Európa-bajnoki futam, amelynek szintén hosszú esztendők után lehettünk ismét a házigazdái" - mondta a sportvezető.

A koronavírus-járvány miatt maradt el a júniusra tervezett magyarországi jet-ski Európa-bajnoki futam, amelyre augusztus 27. és 30. között kerül sor. Az eredetileg három futamosra tervezett sorozat első állomását, a Portugál Nagydíjat törölték, így a két viadalosra szűkült Eb nyitó versenye a leveleki tavon lesz.

Az MJSSZ pályázott a szintén törölt portugáliai junior vb-futam megrendezésére - itt hagyományosan egyetlen viadalon dőlnek el a bajnoki címek -, a nemzetközi szervezet pedig most arról határozott: az Eb keretein belül kerülhet sor a fiatalok világversenyére is.

Czeller Béla beszámolt arról, hogy az Eb tizenhárom kategóriája mellett a fiatalok két versenyszámban, a 13 év alattiak és a 13-15 évesek kategóriájában állhatnak fel vízi járművükre - áll az NVESZ kommünikéjében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!