Kajak-kenu vb - MOB-elnök: Tokióban is a kajak-kenusoktól és az úszóktól várhatjuk leginkább az érmeket

Sport, 2018.08.25

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a helyszínen tekinti meg a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokság küzdelmeit, s mint elmondta, nagyon szereti a sportág hangulatát, szereplőit.

"Nem először járok kajak-kenu világbajnokságon, 2006-ban, Szegeden is ott voltam, azóta azonban ez az első alkalom, bár más kajak-kenu versenyeket láttam a helyszínen - nyilatkozott az MTI-nek a sportvezető, aki pénteken, a női kajak kettesek 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén aktív szerepet is vállalt, ő adta át Csipes Tamarának és Medveczky Erikának a győzteseknek járó virágcsokrot. - Nagyon szeretem a sportág általános hangulatát, a magyar és nemzetközi társaságot. Jól érzem itt magam, úgy látom, ez egy nagyon jól megszervezett esemény."

Kulcsár Krisztián tavaly május óta vezeti a MOB-ot, az olimpiai ciklus pedig éppen a felénél jár.

"Azt várom, hogy a kajak-kenu a következő játékokon is a magyar sport zászlóshajója lesz, a kajak-kenu és az úszósport az, amelyektől leginkább várhatjuk Tokióban is az érmeket. Én drukkolok, hogy a kajak-kenusok legalább olyan sikeresek legyenek, mint Rióban voltak" - fogalmazott az elnök. A sportág három aranyéremmel zárt 2016-ban.

A vitorlázóknak köszönhetően már megvannak az első kvóták 2020-ra is, de Kulcsár Krisztián szerint korai még jósolni a tokiói magyar csapat létszámával kapcsolatban.

"Nagyon szeretnénk, ha elérnénk a riói létszámot, de ez egyáltalán nem tűnik egyszerűnek. Nyilván a csapatsportok kvalifikációja határozza majd ezt meg, de nagyon jó lenne, ha sikerülne" - tette hozzá. Rióban 21 sportágban 157 fő képviselte a magyar színeket.

A MOB elnöke a kvalifikációs időszakról beszélve azt mondta: egyelőre minden rendben halad, szerencsére nem tud semmilyen kirívó eseményről beszámolni, amely már most negatívan befolyásolná a felkészülést és a későbbi eredményességet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!