Kajak-kenu Eb - Jövő hétfőn lehet végleges a csapat

Sport, 2017.06.19

Jövő hétfőn hagyhatja jóvá a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége a július 14-16-án Plovdivban sorra kerülő Európa-bajnokságon induló magyar válogatott összetételét.

Erről Hüttner Csaba szövetségi kapitány beszélt az M1 aktuális csatornán hétfőn reggel, a vasárnap zárult első Eb- és világbajnoki válogató másnapján.

"Aki a múlt hétvégi szegedi versenyen egyesben vagy párosban győzött, az mindenképpen utazó, és a csapathajók összeállítása is egyértelműnek tűnik, bár a férfiaknál még van kérdőjel" - fogalmazott a szakember, hozzátéve, hogy a fejében már összeállt a csapat, amelyet majd a sportszakmai bizottságnak és az elnökségnek kell jóváhagynia.

Lucz Dóra két olimpiai számban is a dobogón végzett a válogatóversenyen, 200 méter egyesben nyert a négyszeres világbajnok Vad Ninettát, valamint a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztinát megelőzve, 500-on pedig második lett Takács Tamara mögött.

"Előny és hátrány is, hogy itthon ilyen nagy nevekkel lehet együtt versenyezni - mondta az UTE 22 éves kajakosa. - Egyrészt nehéz kijutni a világversenyekre, másrészt viszont nagyon sokat lehet tanulni a rutinosabb versenyzőktől."

A fiatal sportoló elárulta: Fischer Miklós személyében négy éve sportpszichológus is segíti a felkészülését.

Hüttner Csaba hangsúlyozta, a plovdivi Eb is csak egy teszt lesz, felmérhetik, hogy hogyan állnak a nemzetközi mezőnyben, de az év fő versenye a csehországi Racicében augusztus 24. és 27. között sorra kerülő világbajnokság lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!