Kajak-kenu vb - Győzni megy a világbajnokságra Bodonyi Dóra

Sport, 2017.08.18

Megtartotta a világversenyek előtti szokásos sajtónyilvános edzését Szolnokon a magyar kajak-kenu válogatott, amely jövő csütörtöktől a racicei világbajnokságon szerepel.

A magyar szövetség honlapjának pénteki beszámolója szerint a jó hangulatú tréningen csak a világbajnoki keret egyik része volt jelen, a többiek ugyanis Szegeden készülnek a csehországi vb-re.

"Szeretnék nyerni a világbajnokságon is, ami talán ezer egyesben könnyebb feladat, az ötezer méteren több a hibalehetőség" - mondta Bodonyi Dóra, aki mindkét távon győzött egyéniben a júliusi, plovdivi Európa-bajnokságon. Hozzátette, mostanra sikerült végérvényesen kikerülnie abból az "ördögi körből", amibe a két évvel ezelőtti jó eredményei, és az ezzel járó nagyobb nyomás miatt került.

"A végén már nem szerettem kajakozni, nem élveztem, hogy a vízen lehetek. Edzőt váltottam és most egy sikeres idényben vagyok benne szerencsére" - emlékezett.

A világbajnokságon három számban induló (K-1 500 m, K-4 500 m, K-2 1000 m) Medveczky Erika arról beszélt, rengeteget köszönhet edzőjének, Csipes Ferencnek.

"Leírt versenyzőből az ő segítségével sikerült szintet lépnem. Elhitette velem, hogy tudok kajakozni, amit azért sejtettem, de sose jött ki igazán" - mondta Medveczky, aki jó formában érzi magát és bizakodva várja a jövő heti seregszemlét.

A világbajnokságra jövő csütörtöktől vasárnapig kerül sor a csehországi Racicében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!