Kenderesi Tamás bajnoki arannyal hangolna a vizes vb-re

Fina - Vizes VB 2017, 2017.03.20

Az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás vágya a július 14-én kezdődő budapesti vizes világbajnokság előtt, hogy ne sérüljön meg, és az áprilisi országos bajnokságon megnyerje a 200 pillangót.

A riói olimpián 200 m pillangón bronzérmes úszó az M4 Sport hétfői Sportreggeli adásában lejátszott interjúban elmondta, hogy január másodikán kezdte meg a felkészülést, majd rá egy hónapra a Golden Tour körverseny nizzai állomásán 200 méter pillangón első lett, 1:55.20-as ideje akkor a világ idei legjobbja volt. Az eredményt azóta túlszárnyalták, most második a ranglistán.

"Kisebb versenyeim voltak Nizza óta, és érzem, hogy jó úton járunk"- mondta Kenderesi, aki mexikói felkészülés után két hetet Magyarországon tölt, majd thaiföldi edzőtáborozásra utazik.

"Nagy öröm újra itthon lenni, látni a most három hónapos kisöcsémet" - mondta, és arról is beszélt, hogy hiába edzőtáboroznak néha egzotikus helyeken, a városból a sportolók nem sokat látnak, Mexikóban sem volt mód "turistáskodásra".

Elárulta, hogy a vizes világbajnokság uszodájában még nem úszott, nem is látta még, bár szeretne megismerkedni a helyszínnel.

"Heti tizenegy edzés után a pihenésre koncentrálok, vagy ha lehetőség van rá, a barátnőmmel töltöm az időt, illetve az öcsémmel játszok" - válaszolta arra a kérdésre, hogy szabadidejében mivel kapcsolódik ki.

A július 14-én rajtoló vizes vb előtti időszakra azt kívánja, hogy sérülés ne akadályozza a munkáját - emlékeztetett arra, hogy az olimpia előtt fél évvel térdszalag-szakadást szenvedett -, és az áprilisi országos bajnokságon 1:53-mal kezdődő időeredménnyel nyerje meg a 200 méteres pillangóúszást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!