Kétszer is megmérkőzik Montenegróval a női kézilabda-válogatott

Sport, 2018.09.11

A magyar női kézilabda-válogatott szeptember végén kétszer is megmérkőzik a montenegrói csapattal.

A hazai szövetség honlapja szerint a dán Kim Rasmussen irányította együttes szeptember 23. és 30. között Győrben edzőtáborozik, és a felkészülés végén csap össze vb-hatodik riválisával.

Rasmussen elmondta: nagyon örül, hogy szeptember végén az A és a B keret is együtt lehet.

"A junior világbajnok csapat tagjai közül többen is a B keret tagjai, de fontos tudni, hogy a tehetség még nem jelent sikert felnőtt szinten" - mondta a szakember. Hozzátette: az érintett játékosoknak "sokat kell dolgozniuk és érniük ahhoz", hogy a felnőttek között is felvegyék a lépést a legjobbakkal, amihez hozzájárulhat a mostani közös munka.

"Szeretnék minél több játékost megnézni, hogy lássam, mennyire motiváltak, mennyire készek a közös munkára és a fejlődésre" - közölte a kapitány. Kiemelte: a két keretbe meghívott játékosokkal az eddigi munkát folytatják, hiszen most tudnak utoljára együtt lenni az Európa-bajnokság előtti kerethirdetést megelőzően.

"Az A és B keret is nyitott, a B keret tagjai is bebizonyíthatják, hogy van helyük az A keretben" - hangsúlyozta. Rasmussen elárulta: minden olyan játékosnak küldött meghívót, aki jelenleg teljesen egészséges, illetve az Eb kapcsán számításba vehető. Egyedül a rutinos szélső, Bódi Bernadett hiányzik, aki a kapitány indoklása szerint azért nincs velük - és készül inkább a klubjában -, mert "fizikailag rendkívül megterhelő szezon után van, és fontos, hogy feltöltődjön".

Montenegróval kapcsolatban Rasmussen kifejtette: erős válogatottal mérkőznek meg két alkalommal, a keretben lévők közül pedig minél több kézilabdázónak szeretne játéklehetőséget adni.

A találkozókra a Magvassy Mihály Sportcsarnokban kerül majd sor, a korábbi időpontokat (28. és 30.) azonban a montenegróiak kérésére módosítani kell, így az még nem végleges.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!