Kézilabda SEHA Liga - Ismét hétméteresekkel jutott döntőbe a Veszprém

Sport, 2017.04.07

A címvédő Telekom Veszprém a tavalyihoz hasonlóan idén is hétméteresekkel győzte le a fehérorosz - ezúttal házigazda - Meskov Breszt együttesét a férfi kézilabda SEHA Liga pénteki elődöntőjében.

A magyar csapat vasárnap este az alapszakasz-győztes macedón Vardar Szkopjéval találkozik a döntőben.


Férfi SEHA Liga, elődöntő:
Telekom Veszprém-Meskov Breszt 33-31 (fehérorosz) (14-14, 29-29) - hétméteresekkel
----------------------------------------------------------------------------
a Veszprém gólszerzői a rendes játékidőben: Ilic 6, Palmarsson 5, Gajic, Sulic 4-4, Marguc 3, Nilsson, Nagy L., Lékai 2-2, Ugalde 1


A magyar csapatból a betegségből lábadozó Ivan Sliskovic mellett Marko Kopljar, Chema Rodriguez és Ancsin Gábor hiányzott.

Jól kezdte a találkozót a Veszprém, és fokozatosan ellépett a hazaiaktól (4-7), a Meskov a magyar válogatott Jamali Iman góljaival tartotta magát. Az iráni születésű balátlövő rendkívül motiváltan kézilabdázott, hiszen a Veszprém kölcsönjátékosaként szerepel Fehéroroszországban.

A házigazdák előbb egyenlítettek, majd átvették a vezetést (9-8), és bár kisvártatva ismét a magyar együttes állt jobban, a kiegyenlített játékot hozó első félidő után döntetlen volt az állás (14-14).

A szünet után Siarhiej Silovic találataival meglépett a Meskov (18-15), a veszprémiek ekkor Momir Ilic vezérletével igyekeztek tartani magukat. Gasper Marguc két góljával egyenlített, Renato Sulic jóvoltából pedig ismét - a második felvonásban először - vezetett a címvédő (22-23), de a szerb Rastko Stojkovic irányításával újra egyenlítettek a fehéroroszok.

A kiélezett hajrában nem született döntés (29-29), így a két csapat tavalyi elődöntőjéhez hasonlóan ezúttal is hétméteresekkel dőlt el a továbbjutás. Hazai részről Makszim Babicsev lövését Mirko Alilovic, a 215 centiméter magas lett Dainis Kristopans kísérletét pedig Mikler Roland hárította, és mivel a veszprémiek közül csak Marguc hibázott, a magyar csapat jutott a fináléba.

A fehérorosz együttes - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa a rendes játékidőben Stojkovic volt nyolc találattal, Jamali hét góllal zárt.


Korábban:
Vardar Szkopje (macedón)-PPD Zagreb (horvát) 36-28 (19-12)

A vasárnapi program:
a 3. helyért: Meskov Breszt-PPD Zagreb 17.30
döntő: Telekom Veszprém-Vardar Szkopje 20.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!