Kick-box-vb - Nyitóünnepség a BOK Sportcsarnokban, vacsora az Országházban

Sport, 2017.11.06

Az ünnepélyes megnyitóval elrajtolt Budapesten a sporttörténelmi kick-box világbajnokság, a sportág történetében ugyanis először a magyar fővárosban rendeznek olyan vb-t, ahol az összes szakág képviselői egy helyszínen, egy időben küzdenek.

A BOK Sportcsarnokban zajló vb megnyitóján jelen volt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, a Kick-Box Világszövetség (WAKO) teljes vezetősége és Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke is.

Galambos Péter elmondta, az elmúlt időszakban sok munkát fektettek a szervezésbe, ennek a munkának a gyümölcse pedig egy olyan világbajnokság lett, amilyet korábban nem láthattak a sportág képviselői.

A hivatalos megnyitóval megkezdődtek a selejtezők, a nemzeti szövetségek elnökeit pedig Kövér László, az Országgyűlés elnöke nevében Lezsák Sándor alelnök látta vendégül a Parlament Vadásztermében rendezett elnöki vacsorán. A világbajnokság fővédnöke Kövér László, Szabó Tünde és Tarlós István főpolgármester.

Szombatig 60 ország csaknem kétezer versenyzője indul a BOK Sportcsarnokban. A magyar válogatott 39 versenyzőből áll, köztük a sportág történetének legeredményesebbje, a nyolcszoros világbajnok Mórádi Zsolt és a hétszeres világbajnoki aranyérmes Jároszkievicz Krisztián.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!