Kötöttfogású Magyar Nagydíj - Olimpiai és világbajnokok a mezőnyben - ELŐZETES

Sport, 2017.03.24

Két olimpiai és több világbajnok is van a nevezettek között a szombaton és vasárnap sorra kerülő kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjon.

A Polyák Imre emlékverseny indulói listáján a riói olimpiai bajnokok közül a szerb Davor Stefanek (66 kg) szerepel, aki rendszeres résztvevője a viadalnak, melyet 2014-ben megnyert.

A másik ötkarikás győztes az iráni Omid Noruzi lesz, aki 60 kilogrammban nyert olimpiát (2012) és világbajnokságot (2011) is, 66-ban pedig 2014-ben vb-ezüstérmet szerzett. A 31 éves sportoló ezúttal 71 kilogrammban indul, melyben a magyar válogatott egyik legjobbjával, a friss világbajnok Korpási Bálinttal vívhat majd nagy csatát.

A vb-győztesek sorát Stefanek, Noruzi és Korpási mellett az észt nehézsúlyú, Heiki Nabi, illetve Bácsi Péter és Kiss Balázs egészíti ki.

A szintén 31 éves Nabi hosszú karrierje során két súlycsoportban is vb-t nyert (2006 96 kg, 2013 120 kg), a londoni játékokon pedig a második helyen végzett. Az észt versenyző a 130 kilogrammosok szombati küzdelmei során találkozhat a junior világbajnok Lám Bálinttal, aki két hete megnyert a zágrábi nemzetközi viadalt.

A legkeményebb mezőny talán a 80 kilogrammban, Bácsi súlyában lesz. A világ- és kétszeres Európa-bajnok, Rióban 75 kilogrammban ötödik magyar birkózó ellenfelei között található a decemberben világbajnoki harmadik Szabó László, a 2015-ös vb-ezüstérmes fehérorosz Viktor Sasunovszki és az Eb-címvédő grúz Zurabi Datunasvili.

A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás Rio után 66-ról 75 kilogrammra váltott. A kategóriában mellette az Eb-ezüstérmes szerb Viktor Nemes, illetve a 2012-es junior világbajnok fehérorosz Kazbek Kilov a legnagyobb név.

Tamás testvére, a tavalyi olimpián a bronzéremről botrányos körülmények között lemaradt Viktor első győzelmére készül Szombathelyen, ahol az elmúlt három évben rendre bronzérmes volt.

A 20 ország több mint 120 versenyzőjét felvonultató versenyen 22 magyar indul. Az Arena Savariában mindkét napon reggel 9.00-kor kezdődnek a küzdelmeket, az első napon az éremmeccseket 18.00, míg a második napon 13.00-tól rendezik. A belépés díjtalan.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!