Kovács Bálint a német gyorsaságimotoros bajnokság királykategóriájában indul

Sport, 2020.09.23

A német gyorsaságimotoros bajnokság (IDM) királykategóriájában, Superbike-ban áll rajthoz a hétvégén Hockenheimben Kovács Bálint, a H-Moto Team 19 éves versenyzője.

A csapat közleménye szerint Kovács a 2016-os bajnokcsapattól kapott lehetőséget az indulásra, miután az istálló belga motorosa kéztörés miatt kénytelen kihagyni a versenyt.

Az Alpok-Adria Bajnokság Superbike géposztályában az összetett pontversenyt vezető, a cseh bajnokságban pedig az Open 1000-es kategóriában jelenleg második magyar versenyző egy Yamaha R1-es nyergében veheti majd fel a küzdelmet az ellenfelekkel, köztük a korábban a MotoGP-ben is versenyző Jonas Folgerrel.

Kovács Bálint tavaly éppen Hockenheimben nyerte meg az IDM utánpótlás géposztályának, a Suzuki Cupnak a bajnoki címét.

"Ez egy fantasztikus lehetőség a számomra, és már alig várom, hogy megmutathassam magam egy ilyen erős mezőnyben. Természetesen nem lesz egyszerű új közegben versenyezni, de úgy gondolom, hogy egy sikeres hétvégét zárhatunk majd" - idézte a közlemény a magyar motorost.

Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa szerint ez a hétvége szintfelmérő lesz Kovács számára: "nyugodtan teheti a dolgát, mert nyomás és elvárás nem nehezedik rá, az önértékelése rendben van, és hiszem, hogy amit tud, azt ki fogja motorozni magából Hockenheimben is."

A mezőnyre a versenyhétvége előtt koronavírusteszt vár, aki pozitív mintát szolgáltat, az nem állhat rajthoz az eseményen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!