Labdarúgó NB I - A címvédő Vidi FC megállította a Honvédot

Sport, 2018.08.18

A címvédő MOL Vidi FC 3-0-ra legyőzte a pályaválasztó Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati játéknapján, így már nincs százszázalékos csapat az élvonalban.

A kispestiek otthonuk, a Bozsik Stadion újjáépítése miatt most először fogadták soros ellenfelüket az MTK-pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójára készülő székesfehérváriak továbbra is veretlenek ebben az idényben, szerdán az AEK Athént látják vendégül a Groupama Arénában.


OTP Bank Liga, 5. forduló:
Budapest Honvéd-MOL Vidi FC 0-3 (0-2)
-------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2007 néző, v.: Farkas

gólszerzők: Kovács I. (26.), Huszti (39.), A. Hadzic (51.)

piros lap: Batik (37.)

sárga lap: Uzoma (9.), Batik (14., 37.), Lukács (72.), illetve Vinícius (3.), Juhász (4.), Lazovic (34.), Berecz (86.)


Budapest Honvéd:

----------------
Gróf - Batik, Baráth, Skvorc - Heffler, Vadócz, Gazdag (Lukács, a szünetben), Nagy G., Uzoma (Kukoc, 37.) - Holender, Danilo (Májer, 77.)


MOL Vidi FC:

------------
Kovácsik - Nego, Juhász (Fiola, 54.), Vinícius, Stopira - Nikolov, A. Hadzic, Pátkai - Huszti - Kovács I. (Berecz, 70.), Lazovic (Sós, 78.)


A Honvéd kezdte lendületesebben a mérkőzést, mégis a Vidi FC előtt adódott igazi gólszerzési lehetőség, de Huszti Szabolcs kihagyta a megítélt büntetőt. Nem sokkal később Kovács István jóvoltából mégis megszerezték a vezetést a vendégek. A kapott gól ellenére a kispestiek irányították a játékot, de egy téves játékvezetői ítélettel megakasztott támadásuk után indított gyönyörű ellenakció végén Huszti kijavította hibáját, s megduplázta a fehérváriak előnyét.

Ezt követően még reménytelenebb helyzetbe került a Honvéd, ugyanis utánrúgásért Batik Bencét második sárga lappal kiállította a játékvezető. Innentől a Vidi FC kézben tartotta a találkozót a szünetig.

A folytatásra sem változott a játék képe: az emberhátrányban lévő fővárosiak mentek előre, a Vidi FC viszont sokkal pontosabb volt, és a harmadik góllal végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát. A hátralévő negyven percben komoly tétje nem maradt a meccsnek, mégis mindkét kapu előtt akadtak helyzetek, egyszer például Lazovic a kapufára fejelte a labdát, míg a Vidi FC védelme egy ízben a gólvonalról mentett, de több találat már nem született.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!