Labdarúgó NB I - A Ferencváros elleni döntetlennel búcsúzott a Balmazújváros

Sport, 2018.06.02

A Balmazújváros kiesett a labdarúgó NB I-ből, miután a szombati, 33. (utolsó) fordulóban 3-3-as döntetlent játszott hazai pályán a Ferencvárossal, és a 11. helyen végzett a tabellán.

A hajdúságiaknak azért nem volt elég a megszerzett egy pont, mert a Diósgyőr legyőzte a Videotont.


OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Ferencváros 3-3 (2-3)
-----------------------------------------------
Balmazújváros, 2291 néző, v.: Szőts

gólszerzők: Batarelo (19.), Arabuli (28.), Tamás L. (70.) illetve Tamás L. (15., öngól), Bőle (17.), Uzoma (44. öngól)

sárga lap: Maisuradze (50.), Sigér (93.), illetve Georgijevic (22.), Hajnal (51.), Batik (52.)


Balmazújváros:

--------------
Horváth L. - Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma - Vajda, Sigér, Batarelo (Rudolf G., 63.), Maisuradze (Kamarás, 90.) - Arabuli (Zsiga, 80.), Andric


Ferencváros:

------------
Holczer - Lovrencsics G., Batik, Leandro, Pedroso - Spirovski, Nagy Do. (Hajnal, 13.) - Varga R., Paintsil, Bőle (Böde, 78.) - Georgijevic (Gera 78.)


Bő negyedóra után úgy tűnt, a balmazújvárosi drukkereknek a többi meccs eredményét kell inkább figyelniük azért, hogy csapatuk bennmarad-e az élvonalban, mivel a vendégek 17 perc után 2-0-ra vezettek.

A hazaiak azonban nem adták fel, és bő tíz percen belül egyenlítettek. A szünetre mégis ferencvárosi előnynél vonultak a csapatok, ugyanis Uzoma elképesztő öngólt szerezve - ami már a második hazai volt - a zöld-fehéreket juttatta vezetéshez.

A fordulást követően értelemszerűen a hazaiaknak volt sürgősebb, és a 70. percben az első öngólt vétő Tamás László némiképp jóvátette hibáját, egy közeli fejessel egyenlített. Néhány perccel később a Ferencvárosba hosszú sérülése után visszatért Gera Zoltán, aki legutóbb a harmadik fordulóban, július 30-án lépett pályára.

A hajrában a győzelemre tört a Balmazújváros, Vajda fejesét a 92. percben a gólvonalról fejelte ki Leandro, majd a 94. percben már a hálóban kötött ki a labda, de les miatt érvénytelen lett a találat, ezzel kiesett az újonc hajdúsági csapat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!