Labdarúgó NB I - A Paks elleni sikerrel rajtolt a Mezőkövesd

Sport, 2018.07.21

A Mezőkövesd hazai pályán 3-1-re legyőzte a Paksi FC együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának szombati játéknapján.



OTP Bank Liga, 1. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 3-1 (2-1)
-------------------------------------
Mezőkövesd, 1977 néző, v: Erdős

gólszerzők: Drazic (30.), Szalai A. (38.), Cseri (80.), illetve Kulcsár D. (33.)

sárga lap: Meszhi (61.), Széles (74.), illetve Papp (55.), Haraszti (88.), Horváth P. (94.)


Mezőkövesd:

----------
Dombó - Farkas, Iszlai (Meszhi, 49.), Pillár, Vadnai - Tóth (Vajda, 64.), Szalai A. - Szeles, Koszta, Drazic - Cseri (Szakály D., 94.)


Paks:

-----
Nagy G. - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó - Simon Á. (Kővári, 79.) - Haraszti, Papp, Bertus, Bartha (Horváth P., 75.) - Simon A. (Hahn, 64.)


Az első harminc perc "ismerkedéssel", valamint meddő paksi mezőnyfölénnyel telt, aztán nyolc perc alatt három gólt is láthatott a kövesdi közönség. Előbb a hazaiak egy szép támadás végén egy jól eltalált lövéssel megszerezték a vezetést, majd három perc alatt - némi szerencsével - egyenlített a Paks, hogy aztán öt perc múlva ismét hátrányba kerüljön, miután a mezőkövesdiek újfent eredményesen zárták egy támadásukat. A statisztika szerint a vendégek voltak veszélyesebbek a kapura, ennek ellenére a hazaiak vonulhattak előnnyel a szünetre.

A fordulás után a Paks volt aktívabb, igyekezett egyenlíteni, ám a mezőkövesdi védelemnek sikerült megtartania az egygólos előnyt. Tíz perccel a lefújás előtt aztán egy újabb hazai gól végleg megpecsételte a tolnai együttes sorsát, amely valódi veszélyt nem jelentett Dombó kapujára, egyetlen gólját szerencsés körülmények között szerezte, így a hazaiak sikere megérdemeltnek mondható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!