Labdarúgó NB I - Az éllovas Videoton legyőzte a sereghajtó Vasast

Sport, 2018.05.19

Az éllovas Videoton legyőzte a sereghajtó Vasast szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.



OTP Bank Liga, 31. forduló:
Vasas-Videoton 0-3 (0-1)
------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 1200 néző, v.: Berke

gólszerzők: S. Scepovic (5.), Kovács I. (57.), Tamás K. (91.)

sárga lap: James (23.), Egerszegi (24.), Ádám (32.), Murka (79.), illetve Hadzic (23.), Kovács I. (60.), Pátkai (77.)


Vasas:

-----
Nagy G. - James (Vaskó, 70.), Benes, Ristevski - Vogyicska (Laczkó, 66.), Murka, Egerszegi, Barczi, Hangya - Gaál, Ádám (Pavlov, 58.)


Videoton:

--------
Kovácsik - Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira - Pátkai, Varga J., Nikolov (Tamás K., 91.) - Kovács I. (Huszti, 89.), Hadzic, S. Scepovic (M. Scepovic, 74.)


Stefan Scepovic az 5. percben vezetéshez juttatta a Videotont, amely rövid ideig még mezőnyfölényben játszott. Azt követően viszont a kiesés elkerüléséért harcoló Vasas átvette az irányítást a védekezésre koncentráló és a játékot lassító székesfehérváriakkal szemben, de gólveszélyes helyzetet a házigazdák sem tudtak kidolgozni. A félidő közepén négy sárga lapot osztott ki Berke Balázs játékvezető, hogy megfékezze az indulatokat, mert a játékosok többet foglalkoztak egymással, mint a labdával.

A második félidő második helyzetéből megduplázta előnyét a vendégcsapat - Kovács István volt eredményes -, ami a találkozó addig közepes tempóját tovább lassította. Időbe telt, amíg a cserékkel felfrissített Vasas próbált helyzeteket kialakítani, de a hazaiak sokat hibáztak mezőnyben, így még szépíteniük sem sikerült. A fehérváriak néhány kontrából több veszélyes lehetőséget alakítottak ki, de előnyüket a hajráig nem tudták növelni. Akkor azonban a csereként alig fél perce pályán lévő Tamás Krisztián értékesített egy ziccert.

A két csapat szezonbeli harmadik összecsapásán először szerzett pontot a vendégcsapat, s mindjárt hármat. A Videoton februárt követően ismét legyőzte a Vasast.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!