Labdarúgó NB I - Az MTK a hajrában mentett pontot a Honvéd ellen

Sport, 2018.10.20

Az újonc MTK 1-1-es döntetlent játszott a vendég Budapest Honvéd együttesével a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában szombaton.



OTP Bank Liga, 11. forduló:
MTK Budapest-Budapest Honvéd 1-1 (0-1)
-------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3314 néző, v.: Pintér

gólszerzők: Bognár I. (84.), illetve Batik (36.)

sárga lap: Kanta (9.), Pintér (53.), Torghelle (72.), illetve Batik (45.), Nagy G. (53.)


MTK:

----
Kicsak - Baki (Lencse, 68.), Balogh B., Pintér, Szelin (Katona, a szünetben) - Vass Á. - Gera, Kanta (Farkas II B., 58.), Bognár I., Schäfer - Torghelle


Budapest Honvéd:

---------------
Gróf - Batik, Kamber, Baráth - Heffler, Hidi, Nagy G. (Holdampf, 73.), Banó-Szabó (Pilík, 61.), Kukoc (Tischler, 79.) - Holender, Danilo


A kispestiek bátor játéka három helyzetet is eredményezett az első tíz percben, majd az MTK is "életjelet adott magáról" néhány távoli lövéssel. Lüktető volt az iram, mindkét kapu előtt adódtak veszélyes szituációk. A félidő közepétől viszont döntően a mezőnyben küzdöttek egymással a csapatok. A 36. percben Batik fejesgóljával megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A hátvéd Heffler szöglete után volt közelről eredményes.

A második félidőben az MTK fokozatosan növelte a nyomást a kispestieken, ám helyzeteket csak elvétve tudott kialakítani. A hajrában Holender eldönthette volna a három pont sorsát, Kicsak azonban nagy bravúrral védett a lövése után. A kimaradt helyzet szinte azonnal megbosszulta magát, a 86. percben, egy nagy védelmi hiba után Bognár István egyenlített.

A folytatásban mindkét oldalon akadtak kisebb lehetőségek, de újabb gól már nem esett, így igazságos döntetlen született az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!