Labdarúgó NB I - Az Újpest legyőzte a Debrecent

Sport, 2018.09.15

Az Újpest 1-0-ra legyőzte a Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában szombaton.



OTP Bank Liga, 8. forduló:
Újpest FC-Debreceni VSC 1-0 (1-0)
-----------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 2595 néző, v.: Farkas Á.

gólszerző: Nagy D. (22.)

sárga lap: Zsótér (36.), Burekovic (62.), A. Diallo (90.), illetve Kinyik (36.)


Újpest:

-------
Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic - Sankovic, Onovo - Nwobodo, Zsótér (Beridze, 66.), Nagy D. (Balázs B., 73.) - Novothny (A. Diallo, 89.)


Debrecen:

---------
Nagy S. - Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Barna - Ferenczi J. (Calvente, 58.), Tőzsér (Bereczki, 76.) - Bódi, Könyves (Csősz, a szünetben), Varga K. - Takács T.


A találkozó előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a hétfőn 74 évesen elhunyt Géczi Istvánra, a Ferencváros olimpiai ezüstérmes kapusára.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a hazaiak mezőnyfölényét a vendégek veszélyesebb két gólhelyzete kompenzálta. A 22. percben vezetést szerzett az Újpest - Nagy Dániel remek átlövéssel bombázott a hosszú felsőbe -, a kapott gól pedig megzavarta a vendégeket. A szünetig hátralévő időben a debreceniek semmilyen veszélyt nem jelentettek a kapura, de a játékot irányító újpestiek előtt sem adódott újabb gólszerzési lehetőség.

A második játékrészben a Debrecen bátrabban futballozott, ám játékában nem volt benne a gól. A csapatok döntően a tizenhatosok között küzdöttek egymással. Az Újpest támadójátékát a lefújásig a kontrák jellemezték, akciók kidolgozása helyett inkább fegyelmezetten védekezett.

Az Újpest immár hat forduló óta veretlen, a Debrecen pedig öt forduló óta nyeretlen a bajnokságban. A hajdúságiak legutóbbi hat találkozójukon nem tudtak győzni a Megyeri úton, az Újpest házigazdaként két döntetlen mellett negyedszer győzte le a DVSC-t.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!