Labdarúgó NB I - Ferencvárosi vereségével sereghajtó a DVTK

Sport, 2018.05.27

A Ferencváros házigazdaként 4-0-ra legyőzte a kiesőhelyen álló Diósgyőr csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga vasárnapi, 32. fordulójában.



OTP Bank Liga, 32. forduló:
Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 4-0 (2-0)
--------------------------------------
Groupama Aréna, 12 980 néző, v.: Berke

gólszerzők: Böde (9.), Paintsil (20., 94. - a másodikat 11-esből), Hajnal (86.)

sárga lap: Botka (36.), illetve Busai (12.), Nagy T. (50.), Ugrai (61.)


Ferencváros:

------------
Dibusz - Botka, Blazic, Spirovski, Pedroso - Gorriarán (Hajnal, 81.) - Lovrencsics G., Varga R. (Nagy D., 64.), Paintsil, Bőle (Priskin, 69.) - Böde


Diósgyőr:

---------
Rados - Nagy T., Brkovic, Tamás M., Bárdos - Hasani (Forgács, 77.) - Vela (Sesztakov, 50.), Busai, Kocsis G., Ugrai - Bacsa (Szarka Á., a szünetben)


A kezdés előtt a hazai közönség a szombaton tizennyolc év után bajnoki aranyérmet nyert ferencvárosi vízilabdázókat ünnepelte, akik a pályán tiszteletkört tettek a trófeával.

Ilyen felvezetést követően a vendéglátók rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a 20. percben már két góllal vezettek. A lényegesen aktívabb ferencvárosiak közül előbb Böde Dániel lőtte, majd 11 perccel később Joseph Paintsil fejelte a labdát a kapuba. A miskolciak mezőnymunkával igyekeztek megnehezíteni a házigazdák dolgát, de védelmük közel sem zárt biztosan, támadásra pedig egyáltalán nem futotta az erejükből. A folytatásban a fővárosiak nyugodtan szőtték akcióikat, Ivan Rados, a diósgyőriek kapusa többször avatkozott játékba, még bravúros védést is bemutatott.

Paintsil kihagyott ziccerével indult a második félidő, amelyben közepes iram mellett végig a hazaiak irányították a játékot. Gólhelyzetig azonban ritkán jutottak, és a befejezéseknél nem koncentráltak megfelelően. Rados továbbra is megbízhatóan játszott, de nem állították nehéz feladat elé a ferencvárosiak. A 86. percben a cserember Hajnal Tamás volt eredményes, aki Paintsil lapos centerezését emelte a kapuba hét méterről. Hajnal a harmadik mérkőzését játszotta a bajnoki idényben, legutóbb fél éve lépett pályára. A végeredményt a mezőny legaktívabb játékosa, Paintsil állította be, aki a 94. percben értékesítette azt a büntetőt, amit az ellene elkövetett szabálytalanság miatt ítéltek meg.

A Ferencváros - amely Balmazújvárosban játszik az utolsó fordulóban - házigazdaként veretlenül, 13 győzelemmel és négy döntetlennel zárta a bajnoki szezont. A DVTK a forduló előtt még bennmaradást érő helyen állt, vereségével - valamint közvetlen riválisai, a Balmazújváros és a Vasas győzelmével - azonban sereghajtó lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!