Labdarúgó NB I - Kilenc év után érmes az Újpest

Sport, 2018.06.02

Az Újpest FC kilenc év után végzett dobogós helyen a labdarúgó NB I-ben - a 2009-es ezüstérem után most bronzot szerezett -, miután szombaton az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában 2-1-re legyőzte a vendég Debrecent.



OTP Bank Liga, 33. forduló:
Újpest FC-Debreceni VSC 2-1 (0-0)
---------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 4100 néző, v.: Szabó Zs.

gólszerzők: Novothny (54.), Nwobodo (63.), illetve Takács T. (70.)

sárga lap: Bojovic (81.), illetve Kusnyír (28.)


Újpest:

-------
Gundel-Takács - Balázs B., Bojovic, Litauszki, Burekovic - Onovo - Szűcs K. (A. Diallo, 88.), Sankovic, Zsótér (Cseke, 77.), Nwobodo - Novothny (Tischler, 92.)


Debrecen:

---------
Nagy S. - Bényei, Szatmári, Mészáros N., Ferenczi J. - Kusnyír (Tisza, 62.), Kuti (Sós, 59.), Tőzsér, Varga K. - Bereczki, Takács T.


A kezdőrúgást a házigazdák korábbi játékos, Enisz Bardi végezte el, a macedón válogatott középpályás három év után tavaly nyáron hagyta el az Újpestet, és igazolt a spanyol élvonalbeli Levantéhoz.

A találkozó első félidejében az újpestiek irányították a játékot, a debreceniek csupán szórványos kontrákat vezettek. A házigazdáknak azonban sokat kellett dolgozniuk mezőnyben, amíg helyzeteiket lövéssel tudták befejezni, és Zsótér Donát vezetésével egyre közelebb is kerültek a debreceni kapuhoz, de lehetőségeik közül egyet sem tudtak gólra váltani.

A szünetben az 1998-ban bajnoki aranyérmes újpesti csapat tagjait tapsolhatta meg a közönség.

A második felvonás elején megérdemelten jutott vezetéshez az ellenfelénél aktívabb Újpest: Novothny Soma öt méterről fejelt Nagy Sándor kapujában. A kapott gól után a debreceni edző, Herczeg András a támadóbb szerkezet érdekében két játékost cserélt, de mielőtt ennek a játékban látszata lett volna, megduplázta előnyét az Újpest: Obina Nwobodo 19 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot.

A 70. percben Takács Tamás csúsztatott fejesével szépített a Debrecen, amely csak kétgólos hátrány után tudta felvenni a házigazdák ritmusát. A vendégek azonban így sem tudtak nyomást gyakorolni a hajrában az ellenfélre, amely magabiztosan őrizte meg előnyét a lefújásig.

Az Újpest FC ellen ebben a bajnoki szezonban a lehetséges kilenc pontból csak egyet szerzett meg a Debrecen, amely elsősorban a tavaszi idényben nyújtott gyenge teljesítménye miatt maradt le a dobogóról - ötödik lett - és a nemzetközi kupaporondról. A hajdúsági együttes az utolsó hét fordulóban kétszer nyert, míg egy döntetlen mellett négyszer kapott ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!