Labdarúgó NB I - Mezőkövesden is százszázalékos maradt a Honvéd

Sport, 2018.08.12

A Budapest Honvéd 1-0-s győzelmet aratott a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójában, így továbbra is százszázalékos.

A mostani találkozó előtt a hazai együttes is veretlen volt, igaz, eggyel kevesebb meccset játszott, mivel múlt héten elhalasztották a címvédő MOL Vidi FC elleni összecsapását a rivális Bajnokok Ligája-szereplése miatt.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
---------------------------------------------
Mezőkövesd, 3248 néző, v.: Erdős

gólszerző: Holender (51.)

sárga lap: Silye (70.), illetve Lukács (71.), Kukoc (94.)


Mezőkövesd Zsóry FC:

--------------------
Dombó - Pillár, Hudák, Szalai A., Vadnai (Silye, 60.) - Cseri, Szeles, Mihailo (Alves, 81.), Tóth B. - Koszta (Szakály D., 68.), Drazic


Budapest Honvéd:

----------------
Gróf - Batik, Baráth, Skvorc - Heffler, Vadócz, Nagy G., Uzoma, Pilik (Kamber, 78.) - Danilo (Kukoc, 92.), Holender (Lukács, 69.)


A mérkőzés eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, de elsősorban Drazic megindulásai jelentettek érdemi veszélyt, azonban a Honvéd védelme rendre tisztázni tudott. A kispestiek a 20. perc után átvették az irányítást, s az addigi mezőkövesdi helyzetek után már többször Dombónak kellett hárítania. A szünetig egyre nagyobb nyomás nehezedett a hazai kapura, de gól nem született a fordulásig.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első befejeződött, azaz a Honvéd támadásban maradt, s Vadócz tért ölelő kiugratása után Holender gólra váltotta ziccerét. Hátrányban a Mezőkövesd aktívabb lett, de a fővárosiak védelme elég stabilnak bizonyult, így Grófnak tulajdonképpen védenie sem kellett, csupán néhány beadást fogott meg a minimális előny megtartásához, azaz a Honvéd - a jobb gólkülönbségével éllovas Ferencvároshoz hasonlóan - továbbra is százszázalékos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!