Labdarúgó NB I - Vendéggyőzelem a diósgyőri stadionavatón

Sport, 2018.05.05

A Diósgyőr 1-0-ra kikapott a Mezőkövesdtől a szombati stadionavatón a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában.

A DVTK - amelynél másfél hete Bódog Tamás helyett a spanyol Fernando Fernandezt nevezték ki vezetőedzőnek - már nyolc mérkőzés óta nyeretlen. A fordulót sereghajtóként kezdő, de győzelmével a kilencedik helyre előre lépő vendégcsapat öt nyeretlenül megvívott találkozó után győzött.


OTP Bank Liga, 29. forduló:
Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)
-------------------------------------------
Miskolc, DVTK Stadion, 12 753 néző, v.: Erdős

gólszerző: Drazic (89.)

sárga lap: Farkas (11.), Vadnai (18.), Koszta (71.)


Diósgyőri VTK:

--------------
Antal - Nagy T., Karan, Forgács, Tamás - Vela (Makrai, 70.), Busai, Kocsis (Óvári, 79.), Ugrai - Joannidisz, Bacsa (Hasani, 74.)


Mezőkövesd Zsóry FC:

--------------------
Dombó - Pillár, Szeles, Katanec, Vadnai - Farkas, Iszlai, Cseri (Szalai, 85.), Tóth B. (Drazic, 45+1.) - Koszta (Novák, 93.), Bognár


A Diósgyőr 2016 novembere óta nem futballozhatott saját pályáján, 26 hazai mérkőzést volt kénytelen albérletben lejátszani, szombaton viszont - amíg a közönség türelme tartott - igazán otthon érezhette magát. A pályára vonuló csapatokat piros-fehérbe "öltözött" szinte teli lelátó és hangorkán várta. A DVTK játékosai piros, erre az alkalomra készült egyedi mezben léptek pályára.

Az első félidőben leginkább az érződött, hogy egyik csapat sincs igazán jó formában, a felek nem vállaltak nagy kockázatot azzal, hogy nagy erőkkel támadtak volna. A Mezőkövesd tudatosabban futballozott, egyszer-kétszer megbontotta a hazai védelmet, a legnagyobb helyzet mégis a DVTK előtt adódott, amikor a 35. percben a Joannidisz a kapufára fejelt.

A második félidő kezdete előtt sikeres leánykérésre került sor a kezdőkörben a hazai B-közép közreműködésével.

Aztán a mérkőzés hasonlóan folytatódott, mint az első félidőben, de egy darabig görögtüzek okozta hatalmas füst miatt alig lehetet látni, mi zajlik a pályán. A DVTK próbálkozott támadásvezetéssel, de ötlettelenül, a Mezőkövesd pedig továbbra is szervezetten játszott. A hajrában a lelátóról felhangzott az egyértelmű kritika, hogy nagyon gyenge, amit a DVTK mutat. Pedig a vendégek győztes gólja még csak ezután, néhány perccel a vége előtt esett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!