Labdarúgó Magyar Kupa - Újabb bravúrra készül a Budafok - ELŐZETES

Sport, 2017.04.25

A korábban a Videotont is búcsúztató, harmadosztályú Budafok labdarúgócsapata szerdán a címvédő Ferencváros ellen folytathatja bravúros szereplését a Magyar Kupában.

Az NB III Közép-csoportját hat pont előnnyel vezető budafokiak a székesfehérváriakon kívül a Szeged 2011 és a Sopron csapatát, azaz szintén magasabb osztályú ellenfelet búcsúztattak a sorozatban, melyben korábban még a legjobb nyolc közé sem jutottak. Érdekesség, hogy a harmadik ligás együttes keretében több olyan labdarúgó is van, aki korábban a Ferencvárost erősítette: Oláh Lóránt, Csizmadia Csaba, Pölöskei Péter és Grúz Tamás is játszott a zöld-fehéreknél, míg Prukner László vezetőedzőként irányította a Ferencvárost.

"Nagy élmény lesz a Fradi pályáján játszani, hiszen egy szép stadionban, kiváló csapat ellen mutathatjuk meg magunkat. Arra számítok, hogy a Ferencváros az első percektől kezdve támadni fog ellenünk, de ne felejtsük el, hogy kizárólag ellenfelünknek lesz veszítenivalója, hiszen muszáj továbbjutnia. Mi teher nélkül lépünk pályára, az elődöntőben való szerepléssel túlteljesítettük az elvárásainkat, ez a két meccs már ajándék számunkra" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Csizmadia Csaba.

A ferencvárosi együttesben is akad olyan labdarúgó, aki korábban a Budafokot erősítette: Lovrencsics Gergő két évig volt a csapat játékosa. A támadó a zöld-fehérek honlapjának elmondta, sokat köszönhet korábbi együttesének, melynél bíztak benne, folyamatosan játszhatott, így szerződhetett aztán a Pécshez. Emlékeztetett, az ellenfél a Videoton ellen bizonyította, bárkivel képes felvenni a versenyt, így nem számít könnyű összecsapásra.

A másik elődöntőben két első osztályú csapat, a Vasas és a Mezőkövesd találkozik a Szusza Ferenc Stadionban. Az angyalföldiek kiváló formában vannak, hiszen az elmúlt három héten legyőzték a Videotont, a Ferencvárost és a bajnokságban listavezető Budapest Honvédot is. Ezzel szemben a Mezőkövesd legutóbbi négy tétmérkőzéséből csak egyet nyert meg.

A két együttes a mostani szezonban kétszer találkozott egymással és mindkétszer az OTP Bank Ligában harmadik helyezett piros-kékek győztek: az Illovszky Stadionban 4-0-ra, Mezőkövesden 2-0-ra.


Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

szerda:
Vasas-Mezőkövesd Zsóry FC, Szusza Ferenc Stadion, 16.00
Ferencváros-Budafok (III) 18.00

A visszavágókat május 17-én rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!