Labdarúgó NB I - A Ferencváros nyerte az örökrangadót

Sport, 2017.05.07

A címvédő Ferencváros nyerte az Új Hidegkuti Nándor Stadion első örökrangadóját, miután 3-1-re legyőzte az MTK csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 30. fordulójának zárómérkőzésén.

Labdarúgó NBI - MTK Budapest-Ferencváros A két együttesnek ez volt a 212. egymás elleni mérkőzése a bajnokságban: 48 döntetlen mellett 86. alkalommal nyertek a zöld-fehérek, az MTK pedig 78 sikernél jár.

Az FTC ezt megelőzően 2015 augusztusában győzte le az MTK-t, amelynek vendégeként legutóbb 2011 áprilisában tudott nyerni bajnoki találkozón. Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a jelenlegi NB I-es csapatok közül eddig csak az MTK otthonában nem vezette még győzelemre csapatát, de most ez a sorozat is megszakadt.

A mérkőzés hivatalos nézőszáma - 4368 fő - rekordnak számít a kék-fehérek új létesítményében.


OTP Bank Liga, 30. forduló:
MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-3 (0-3)
--------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4368 néző, v.: Bognár T.

gólszerzők: Ramos (80.), illetve Varga R. (10.), Lovrencsics G. (31.), Moutari (45.)

sárga lap: Grgic (62.), Baki (92.), illetve Sternberg (71.), Djuricin (90.)


MTK:

---
Petkovic - Baki, Grgic, Poór, Vadnai - Vass Á., Kanta, Katona M. - Kolomojec (Korozmán, 63.), Torghelle (Hrepka, 73.), Ramos


FTC:

---
Holczer - Lovrencsics G., Nalepa, Leandro, Sternberg (Botka, 76.) - Dilaver (Djuricin, 73.), Gera Z. - Moutari (Koch, 74.), Bognár I., Varga R. - Böde


A meccs első jelentős helyzete a Ferencváros előtt adódott, és a német Janek Sternberg pontos beadását a remekül érkező Varga Rolandnak sikerült is gólra váltania a tizedik percben. A folytatásban is jóval többet támadott a vendégcsapat, de az MTK szórványos ellenakciói is veszélyesek voltak.

A 31. percben Lovrencsics Gergő megszerezte első bajnoki gólját az FTC színeiben, ami nemcsak ezért marad emlékezetes, hanem azért is, mert nagyjából 22 méterről, kapásból lőtte a labdát - amely kissé irányt változtatott - a hálóba. A szélső tétmeccsen legutóbb 2015 októberében, a görög-magyar (4-3) Európa-bajnoki selejtezőn volt eredményes.

A félidő lefújása előtt, Danijel Petkovic kapus bizonytalankodását kihasználva, a nigeri Amadou Moutari háromgólosra növelte a vendégek előnyét, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a rangadót.

A második felvonásban is a címvédő futballozott mezőnyfölényben, de ekkor már csak kisebb lehetőségeket alakított ki. Ezt kihasználva a hajrában az MTK a brazil Myke Bouard Ramos révén szépített, de a vendégek sikere nem forgott veszélyben.
(MTI)

Galériánk

Labdarúgó NBI - MTK Budapest-Ferencváros Labdarúgó NBI - MTK Budapest-Ferencváros Labdarúgó NBI - MTK Budapest-Ferencváros
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!