Labdarúgó NB I - A Haladást is legyőzte a Diósgyőr

Sport, 2017.10.28

A Diósgyőr sorozatban harmadik győzelmét aratva 3-0-ra nyert a Haladás vendégeként Sopronban, a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 14. fordulójában.

A hazaiak ezzel már öt bajnoki találkozó óta nyeretlenek.



OTP Bank Liga, 14. forduló:
Swietelsky Haladás-Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)
------------------------------------------
Sopron, 1120 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Lipták (49.), Ugrai (51.), Nono (70.)

sárga lap: Tóth M. (15.), illetve Vela (2.), Busai (55.)


Haladás:

------- Király - Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak - Kiss T., Kiss B., Tóth M. - Mészáros (Ramos, 64.), Williams (Németh M., 77.), Rácz (Halmosi, 56.)


DVTK:

---- Antal - Eperjesi, Lipták, Kocsis G., Forgács - Vela, Tóth B. (Nono, 33.), Busai - Óvári, Szarka (Ugrai, a szünetben), Joannidisz (Nagy T., 85.)


A kezdeti "ismerkedés" után fokozatosan átvette a játék irányítását a Haladás, a félidő derekától sorra alakította ki a helyzeteket. Több alkalommal csak Antal védése mentette meg a vendégeket a góltól, de hiába játszottak fölényben a hazaiak, a szünetig nem tudtak betalálni.

A második félidőre beállt a válogatott Ugrai Roland, s ez alapjaiban változtatta meg a mérkőzést, ugyanis néhány perc elteltével máris gólpasszt adott, majd maga is eredményes volt. Előbb balról beívelt szabadrúgása után Lipták fejelte a bal felső sarokba a labdát, majd két perccel később egy beadást követően ő maga volt a befejező. A Haladás hiába próbált cserékkel frissíteni, a hajrához közeledve növelte előnyét a DVTK, s ezzel el is dőlt a három pont sorsa.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!