Labdarúgó NB I - Kispesti fordítás és sima győzelem Mezőkövesden

Sport, 2017.05.06

A Budapest Honvéd hátrányról fordítva 5-1-re győzött szombaton a bennmaradásért küzdő Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában, így megőrizte éllovas pozícióját.

A legutóbbi négy bajnoki mérkőzésen nyeretlen és sorozatban harmadszor alulmaradó hazaiaknál vereséggel mutatkozott be az új vezetőedző, Radványi Miklós.


OTP Bank Liga, 30. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 1-5 (1-0)
---------------------------------------------
Mezőkövesd, 2105 néző, v.: Szabó Zs.

gólszerzők: Kink (17.), illetve Kamber (51.), Lanzafame (66., 88.), Bobál D. (75.), Eppel (84.)

sárga lap: Hudák (12.), Gohér (23.), Vági (45+2.), illetve Nagy G. (14.), Baráth (45+3.), Gróf (82.)


Mezőkövesd Zsóry FC:

--------------------
Tujvel - Vági, Hudák D., Fótyik, Gohér - Egerszegi, Bacelic-Grgic - Molnár G., Strestík (Baracskai, 80.), Sós - Kink (Veselinovic, 64.)


Budapest Honvéd:

----------------
Gróf - Ikenne-King (Villám, 81.), Kamber, Bobál D., Baráth - Hidi (Vasiljevic, 37.) - Holender, Nagy G., Zsótér (Koszta, 85.) - Eppel, Lanzafame


A várakozásoknak megfelelően az első perctől kezdve a bajnoki címért küzdő Honvéd futballozott kezdeményezőbben, ezért váratlan volt, hogy a bennmaradásért harcoló Mezőkövesd az első valamire való támadásából vezetést szerzett. A gólt követően még nyomasztóbbá vált a vendégek fölénye, mert a hazaiak a vezetés birtokában teljesen átadták a területet ellenfelüknek. A kispestieknek több ígéretes helyzetük akadt, de vagy az utolsó passzok, vagy a lövések voltak pontatlanok. A szünet előtt pedig Tujvel védett nagyot Eppel fejesét követően.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Honvéd ráadásul hamar egyenlített. Ez még jobban feltüzelte a kispesti játékosokat, egymást követték a veszélyes vendég akciók, de egy gyors ellentámadás végén Egerszegi óriási helyzetben közelről az oldalhálóba lőtt. Ezt azonnal megbosszulta Lanzafame, aki egy szép cselsorozatot követően 13 méterről a jobb felső sarokba csavarta a labdát. A Mezőkövesd nem tudott megújulni, a Honvéd pedig szerette volna végleg eldönteni a három pont sorsát, s ezt végük Bobál csatárokat megszégyenítő egyéni akciójával érte el: a védő balról cselezte magát középre és néhány méterről a bal felső sarokba lőtt. A hátralévő időben a szétesett Mezőkövesd ellen gálázott a fővárosi együttes, amely további két góllal tette magabiztossá idegenbeli sikerét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!