Labdarúgó NB I - Kispesti vereségével kiesett a Gyirmót

Sport, 2017.04.29

A Gyirmót hosszabbításban kapott góllal 1-0-s vereséget szenvedett szombaton a listavezető Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában, így kiesett az élvonalból.

A vendégek immár öt találkozó óta nyeretlenek, hátrányuk pedig 14 pont négy körrel a bajnokság vége előtt a még éppen bennmaradást jelentő 10. helyen álló Diósgyőrrel szemben.


OTP Bank Liga, 29. forduló:
Budapest Honvéd-Gyirmót FC 1-0 (0-0)
------------------------------------
Bozsik Stadion, 2000 néző, v.: Szőts

gólszerző: Lanzafame (95.)

sárga lap: Bobál D. (32.), Gazdag (83.), Lanzafame (96.), illetve Radeljic (26.), Bori (41.), Nagy S. (57.), Simon Á. (57.), Simon A. (79.)


Budapest Honvéd:

----------------
Gróf - Ikenne-King, Bobál D. (Balázs, 76.), Kamber, Baráth - Koszta (Gazdag, 62.), Vasiljevic (Holender, 62.), Nagy G., Zsótér - Lanzafame, Eppel


Gyirmót FC:

-----------
Nagy S. - Bori, Bojovic, Radeljic, Madarász (Csiki, 74.) - Kiss M., Simon Á. - Vass, Szegi, Simon A. (Máté, 87.) - Novák (Áchim, 60.)


A kiesés elől menekülő Gyirmót meglehetősen bátran, támadó szellemben kezdte a mérkőzést a listavezető Honvéd otthonában, az első húsz percben csak a vendégeknek volt komoly gólhelyzetük. A játékrész második felében viszont már érvényesült a papírforma, a kispestiek futballoztak veszélyesebben, de a góllövőlistát vezető Eppel Márton hiába talált kétszer is a kapuba, egyiket sem adta meg a bíró. Előbb szabálytalanság miatt érvénytelenítették a gólját, majd a büntetőjét újralövette a játékvezető, másodjára viszont hibázott.

A folytatásban nagy fölényben játszott a Honvéd, ám a gyirmótiak kapusa, Nagy Sándor többször is remekül védett. Ahogy telt az idő, úgy kedvetlenedett el a Honvéd, fölénye meddőnek bizonyult, ráadásul egyre többet akadozott a játék a rengeteg szabálytalanság miatt. A hosszabbításban aztán a piros-feketék teljesen beszorították a vendégcsapatot, amelyet előbb a kapufa még megmentett a góltól, de a 95. percben Lanzafame végül megszerezte a három pontot érő gólt a fővárosiaknak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!