Labdarúgó NB I - Kovács Zoltán: Huszti hazatérése pozitív üzenetet hordoz

Sport, 2018.02.19

Huszti Szabolcs hazatérése pozitív üzenetet hordoz a magyar labdarúgás számára, vélekedett Kovács Zoltán, az élvonalbeli Videoton FC sportigazgatója hétfőn.

A középpályás 12 és fél évet töltött külföldön - a francia, a német, az orosz és a kínai élvonalban -, leigazolását január 11-én jelentették be Székesfehérváron.

"Erre mindannyian büszkék lehetünk a klubnál, de a magyar futball számára is mindenképpen pozitív üzenetet hordoz, hogy egy ilyen kaliberű játékos ilyen külföldi karrier után hazajött" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Kovács Zoltán.

A 34 éves Huszti sérülten érkezett a klubhoz, de a sportigazgató hangsúlyozta, hogy már egészséges, a téli felkészülési időszakban elvégezte a szükséges munkát, sőt talán még többet is, mint kellett volna.

"Nagyon jó, hogy ennyire motivált és ennyire akar bizonyítani, ebből rengeteget fogunk profitálni az elkövetkező időszakban. Minden a tervek szerint alakul, de semmit nem fogunk elkapkodni" - magyarázta.

Kovács kifejtette, a tapasztalt középpályás mindig annyi időt fog a pályán tölteni, amennyi az állapotának megfelelő, várhatóan március elejétől vagy közepétől tudja majd százszázalékosan végigjátszani a mérkőzéseket. Huszti eddig is együtt edzett a csapattal, tehát a taktikai variációkat, elvárásokat nagyon jól ismeri, viszont fél éve nem játszott tétmeccset, ezért fontos a fokozatosság elvét betartani.

"Nem kell bemutatni, milyenek az emberi és szakmai kvalitásai, már eddig is sokat kaptunk tőle, biztos vagyok benne, sok örömöt szerez majd a fehérvári szurkolóknak" - vélekedett a sportvezető.

A Videoton az OTP Bank Liga tabellájának második helyén töltötte a téli szünetet, 19 forduló után három pont a hátránya a Ferencváros mögött. A tavaszi idény szombaton veszi kezdetét.

Kovács Zoltán leszögezte, nem titkolt céljuk, hogy megnyerjék a bajnokságot, de nagyon kiélezett küzdelem vár rájuk.

"Nagyon komoly vetélytársunk van, nemes harc lesz, de remélem, mi fogjuk a tabella élén zárni a tavaszt. Szakmailag is előreléptünk, de ami még fontosabb, csapatként is sikerült tennünk még egy lépést előre" - vélekedett a sportigazgató.

A fehérváriaktól a téli szünetben Horváth Tamás, Fejes András, Barczi Dávid és Asmir Suljic távoztak végleg, Ezekiel Henty és Szabó Bence pedig kölcsönben. Huszti Szabolcson kívül érkezett még Tomas Tujvel, Boban Nikolov és Stefan Scepovic, a második keretből pedig az első csapathoz került Elvir Hadzic, Réti Patrik és Szabó Bálint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!