Labdarúgó NB I - Küzdelmes Vasas-győzelem Gyirmóton

Sport, 2017.05.20

A bronzéremért harcoló Vasas küzdelmes mérkőzésen egygólos győzelmet aratott a sereghajtó, és már biztos kieső Gyirmót otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 32. fordulójában.

A jelenleg harmadik angyalföldiek ezzel már biztosan szerepelhetnek nyáron az Európa Liga selejtezőjében.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Gyirmót FC-Vasas 1-2 (0-1)
--------------------------
Győr-Gyirmót, 1000 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Csiki (55.), illetve Kulcsár T. (9.), Berecz (67.)

kiállítva: Szalánszki (79.)

sárga lap: Radeljic (41.), Présinger (53.), Bojovic (92.)


Gyirmót FC:

----------
Nagy S. - Kolcák, Bojovic, Radeljic (Madarász, 77.), Présinger - Kiss M., Vass, Simon A., Veres (Szalánszki, 52.) - Novák (Máté, 58.), Csiki


Vasas:

------
Nagy G. - Burmeister (Vaskó, 81.), Korcsmár, Ristevski - Murka (Kleisz, 70.), Berecz, Vida, Hangya - Gaál B., Kulcsár T. (Saglik, 84.), Remili


Az első szűk tíz perc mezőnyjátékkal telt, majd Kulcsár remek helyzetfelismeréssel, a kint álló kapus felett átemelt labdával előnyhöz juttatta a Vasast. A folytatásban is a fővárosiak irányítottak, az első játékrészben a házigazdáknak nem volt kaput eltaláló lövésük, míg a piros-kékek többször is növelhették volna góljaik számát.

A szünet után harcosabbá vált a hazai csapat, s ennek hamarosan meg is lett az eredménye: Csiki Kulcsárhoz hasonlóan egy technikás megoldással egyenlített. Támadásban maradt a Gyirmót, de fellazult a védelme, s ezt kihasználta a Vasas, amely bő tíz perc elteltével egy kontra után ismét átvette a vezetést. Miután a csereként beállt Szalánszkit egy durva szabálytalanságért kiállította a játékvezető, az emberhátrányba került Gyirmót tovább támadott, de a vendégeknek sikerült megőrizniük minimális előnyüket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!