Labdarúgó NB I - Másodszor is győzött a Vasas a Ferencváros otthonában

Sport, 2017.04.15

A Vasas 2-1-re nyert a címvédő Ferencváros otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában, szombaton. Az angyalföldiek így ebben a szezonban második alkalommal is elhozták a három pontot a Groupama Arénából, tavaly augusztusban ugyanez volt a végeredmény.

A Vasas így megerősítette harmadik helyét a tabellán, míg a Ferencváros csak az ötödik.


OTP Bank Liga, 27. forduló:
Ferencváros-Vasas 1-2 (1-0)
---------------------------
Groupama Aréna, 5044 néző, v.: Farkas (Bognár, 21.)

gólszerzők: Sternberg (45+1.), illetve Berecz (54.), Saglik (56.)

kiállítva: Nalepa (66.)

sárga lap: Nalepa (24., 66.), Dilaver (49.), Böde (52.), Cukic (77.), Sternberg (83.), illetve James (35.), Ristevski (45.), Remili (49.)


Ferencváros:

------------
Holczer - Lovrencsics, Hüsing, Nalepa, Sternberg - Gera (Botka, 76.), Dilaver (Cukic, 76.) - Varga R., Bognár I. (Kleinheisler, 62.), Amadou - Böde


Vasas:

------
Nagy G. - Korcsmár (Burmeister, 69.), Vaskó, Ristevski - Kleisz, James (Vida, 58.), Berecz, Murka - Remili, Gaál - Saglik (Király B., 85.)


A Ferencváros a várakozásoknak megfelelően letámadta riválisát, míg a Vasas első sorban a gyorsan végigvezetett kontráiban bízott. A gólszerzéshez a zöld-fehérek álltak közelebb, a legnagyobb lehetőséget Varga Roland hagyta ki, azaz Nagy Gergely védett hatalmasat. Thomas Doll együttese a ráadás pillanataiban végül egy pontrúgást követően megszerezte a vezetést. Érdekesség, hogy a találkozót vezető Farkas Ádám a félidő közepén meghúzódott, így Bognár Tamás vette át a feladatát a pályán.

Nem sokkal a fordulást követően egy szép akció végén egyenlített a Vasas, ettől pedig teljesen megzavarodtak a hazai futballisták: előbb Oiver Hüsing rúgott luftot az ötösön belül és adott gólpasszt gyakorlatilag Mahir Sagliknak, majd Michal Nalepa gyűjtötte be második sárga lapját, elképesztően nehéz helyzetbe hozva így csapatát. A 83. percben Remili Mohamed szabadrúgása a kapufán csattant.

A Ferencváros görcsösen hajtott a pontmentésért, de rengeteg hibával játszott, így hazai pályán újra kikapott a Vasastól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!