Labdarúgó NB I - Sima szombathelyi vereség Debrecenben

Sport, 2017.04.22

A bennmaradásért küzdő Debreceni VSC szombaton 4-2-re legyőzte a vendég Swietelsky Haladást a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában.

A hajdúsági együttes sikerével továbbra is három ponttal előzi meg a kieső, 11. helyen álló Diósgyőri VTK-t.


OTP Bank Liga, 28. forduló:
Debreceni VSC-Swietelsky Haladás 4-2 (3-1)
------------------------------------------
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2030 néző, v.: Berke

gólszerzők: Handzic (16.), Holman (25., 34.), Könyves (61.), illetve Williams (24.), Tóth M. (87.)

sárga lap: Szatmári (18.), illetve Wils (43.), Bosnjak (58.)


Debreceni VSC:

--------------
Danilovic - Osváth, Brkovic, Szatmári (Mészáros, 63.), Ferenczi - Jovanovic, Filip, Tőzsér, Holman (Szuk, 76.) - Könyves, Handzic (Sekulic, 83.)


Swietelsky Haladás:

-------------------
Király G. - Schimmer, Wils, Jagodics, Bosnjak - Jancsó (Tóth M., 74.), Iszlai, Kiss B. (Kovács L., a szünetben) - Rácz B., Williams (Halmosi, 65.), Mészáros K.


A Debrecen nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, érezhető volt, hogy számára nagy a tétje az összecsapásnak a bennmaradásért vívott küzdelemben. A hajdúságiak fölénye bő negyedóra alatt góllá érett. A hazaiak a vezető találatuk megszerzése után sem vettek vissza a tempóból, ennek ellenére a szombathelyiek jószerivel első lehetőségükből váratlanul egyenlítettek. A vendégek öröme nem tartott sokáig, a Debrecen egy percen belül ismét előnybe került, amit tíz perc múlva Holman a második góljával meg is duplázott.

A folytatásban már óvatosabban futballozott a Debrecen, ezáltal nem játszott annyira alárendelt szerepet a Haladás, de utóbbi akcióiban továbbra is sok volt a hiba, így a hazai kapusnak, Danilovicnak alig akadt dolga. A negyedik debreceni gól pedig végleg eldöntötte a három pont sorsát. Helyzet ugyan adódott mindkét csapat előtt a hátralévő időben, a Haladás szépített is, de a Debrecen így is megérdemelten aratott magabiztos győzelmet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!