Labdarúgó NB I - Újra veszélybe került az Újpest hazai szereplése

Sport, 2017.05.05

Elképzelhető, hogy a következő szezonban is vidéki "albérletbe" kényszerül az Újpest labdarúgócsapata, miután a lila-fehérek otthona, a Szusza Ferenc Stadion nem rendelkezik a következő szezontól kötelezően előírt pályafűtő berendezéssel.

Gyarmati Eszter, a klub ügyvezető igazgatója csütörtök este a Sport TV Mai Helyzet című műsorában számolt be arról, hogy következő szezonra szóló licenckérelemben a klub kénytelen volt Szolnokot megadni, mint lehetséges hazai pályát.

"A licencnek az infrastrukturális része tartalmaz egy olyan kitételt, hogy a következő bajnoki évadra csak olyan pályát lehet nevezni a bajnokságra, amelyik rendelkezik a gyepszőnyeg alatt elhelyezett fűtésrendszerrel. Ezt nem a Licenc Szabályzat mondja ki, hanem az Infrastruktúra Szabályzat, de a Licenc Szabályzat utal erre." - mondta. Hozzátette, azok az együttesek, amelyeknél jelenleg is tart a felújítás - mint például a Vasas -, felmentést kaphatnak a pályafűtési szabály alól, ám mivel Újpesten a munkálatok már befejeződtek, csak remélni tudják, hogy ők is megkapják a kedvezményt.

A lehetséges megoldásról Gyarmati Eszter elmondta, abban bíznak, hogy a Szusza Ferenc Stadion vagyonkezelői joga hamarosan átkerül az anyaegyesülethez, azaz az UTE-hoz, amely számára a Magyar Labdarúgó Szövetség a TAO-program keretében már jóváhagyott pályafűtést, ami így kiépülhetne a létesítményben. Hozzátette, a jóváhagyott összeg információik szerint nem fedezné a költségeket, a hiányzó összeget az Újpest FC biztosíthatná.

"És ha a közbeszerzés eredményesen zárul, és a mi többségi tulajdonosunk úgy dönt, hogy egyébként az önrészt plusz a felette lévő részt saját zsebből pótolja, akkor tudnak megkezdődni a munkálatok. Illetve még egy nagyon fontos dolog van: hogy a stadionra vonatkozóan mi rendelkezünk-e majd egy hosszú távú bérleti szerződéssel. Az mindenki számára világos, hogy ha mi egy évre tudunk szerződni, akkor a 100 millió forint befektetés kicsit aránytalan lenne" - nyilatkozott.

Gyarmati Eszter hangsúlyozta, körülbelül két héten belül meg kellene születnie az egyezségnek, hiszen egy ilyen munkafolyamat nagyjából hat hétig tart, nyáron a nagy melegben pedig nem lehet elvégezni a fűtési rendszer kiépítését.

Arra a kérdésre, hogy ha történt egy 800 milliós beruházás, miért nem sikerült beépíteni ezt a rendszert a stadionba, Gyarmati Eszter azt válaszolta, nem szólhattak bele a munkálatokba.

"Ez azért nem az én kompetenciám, mert mi nem szólhattunk bele, milyen munkálatok kerüljenek elvégzésre ezen a rendelkezésre álló pénzügyi kereten belül. Ez az NSK, a Magyar Állam döntése volt, nem az Újpesté. Hogy ezt mire fordították, az tőlünk teljesen független. Mi szerettünk volna, jeleztük is, hogy szeretnénk, mivel tudtuk, hogy szükség lesz rá, mégsem sikerült sajnos ezt a munkálatot elvégezni." - fogalmazott.

Az Újpest jelenleg használja a Szusza Ferenc Stadiont, de a mostani szezon jelentős részét Kecskeméten töltötte albérletben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!