Legyőzte a dél-koreaiakat felkészülési mérkőzésén a férfi jégkorong-válogatott

Sport, 2019.12.10

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbításban 2-1-re legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát felkészülési mérkőzésen kedden.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese a februári nottinghami olimpiai selejtezőtornára, illetve az áprilisi ljubljanai divízió I/A világbajnokságra készül, ahol majd az ázsiai csapattal is találkozik.


Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Koreai Köztársaság 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után
------------------------------------------------------------------
a magyar gólszerzők: Terbócs (28.) Nagy G. (64.)


A gól nélküli első játékrészben majdnem kétszer annyi kísérletet mutatott fel az osztrák élvonalban szereplő Fehérvár tagjait nélkülöző magyar csapat, mint riválisa. A második húsz perc aztán meghozta a többet próbálkozó hazaiak előnyét, Terbócs István a végletekig kijátszott akció végén vette be a dél-korai kaput, majd Galanisz Nikandrosz találta el a vasat. A játékrész végén a távol-keletiek távoli lövéssel egyenlítettek.

A harmadik harmad hajrájában csak egy meg nem adott magyar gólt láthatott a 919 néző, így következett három a három elleni hosszabbítás, amelynek negyedik percében Nagy Gergő eldöntötte a találkozót, a meccs legjobb magyar játékosa, Terbócs átadásából.

A sportág hazai Hírességek Csarnokába az első harmadot követően iktattak be négy új tagot: két korábbi játékost, Horváth Zoltánt és Kereszty Ádámot, illetve a magyar szövetség két korábbi elnökét, Sárközy Tamást, illetve Studniczky Ferencet.

A nemzeti csapat a héten a Vasas Jégcentrumban szerdán kezdődő Hat Nemzet Tornán szerepel, ebbe a keddi találkozó eredménye még nem számít bele. Csütörtökön este Japán, pénteken pedig Franciaország lesz a magyarok ellenfele, míg szombaton a helyosztókat rendezik Káposztásmegyeren.

A magyar csapattal február 6-tól 9-ig a nottinghami olimpiai kvalifikációs tornán a házigazda brit, valamint az észt együttes, illetve egy selejtezőből érkező ellenfél szerepel. A ljubljanai divízió I/A világbajnokságra április 24. és 30. között kerül sor. A magyar válogatott ellenfele a házigazda szlovénok és a dél-koreaiak mellett az osztrák, a francia és a román csapat lesz. Az első két helyezett jut fel a 16 csapatos elitmezőnybe, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.


A felkészülési torna programja:

------------------------------

szerda:
Franciaország-Japán 16.00
Ukrajna-Fehéroroszország 19.30

csütörtök:
Koreai Köztársaság-Ukrajna 16.00
Magyarország-Japán 19.30

péntek:
Fehéroroszország-Koreai Köztársaság 16.00
Magyarország-Franciaország 19.30

szombat:
az 5. helyért (A3-B3) 12.30
a 3. helyért (A2-B2) 16.00
döntő (A1-B1) 19.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!