Lovas vk - Koos de Ronde nyerte a rangsoroló versenyt

Sport, 2016.12.04

A holland Koos de Ronde nyerte a Papp László Sportarénában zajló lovas világkupa szombat éjszakába nyúló négyesfogathajtó rangsoroló versenyét.

A csapatban négyszeres világbajnok hajtó mindkét fordulóban a legjobbnak bizonyult, ráadásul másodjára verőhiba nélkül teljesítette a Fintha Gábor által megálmodott pályát, amely a szakág maraton- és akadályhajtó elemeit ötvözi.

A fedeles vk-sorozatot 2013-ban megnyerő de Ronde fölénye jelentős, ugyanis ő mindkétszer 140 másodperc alatti időt ért el, míg öt riválisának ez egyszer sem sikerült. Másodikként az újonc belga Edouard Simonet végzett, míg harmadikként ifj. Dobrovitz József zárt, aki másodikra szintén verőhiba nélkül hajtott végig a pályán. A 2004-ben csapatban világbajnok apja, Dobrovitz József negyedik lett

A második és negyedik helyezettet alig több mint hat másodperc választotta el egymástól, azaz a vasárnapi vk-fordulóban nagy csatára van kilátás, ugyanis egy verőhiba öt másodperces időbüntetést ér, márpedig a technikás pályán a 12 próbálkozásból csak két hibátlan menetet láthatott publikum.

Ötödik a német Rainer Duen lett, míg hatodikként a szabadkártyás Juhász Miklós zárt, de hátrányuk jelentős volt az első négyhez képest. A vasárnapi vk-viadalon fordított sorrendben indulnak a versenyzők, azaz Juhász kezd és de Ronde lesz az utolsó.

A fogathajtóverseny előtt majdnem telt ház tekintette meg a bécsi Spanyol Lovasiskola Monarchia keringő című, két felvonásból álló előadását. A fennállása 450. évfordulóját tavaly ünneplő intézmény az UNESCO által alapított "az Emberiség Szellemi Kulturális Öröksége" címet viseli.

Vasárnap 16.30-tól ismét megtekinthető a produkció, míg a fogathajtók vk-fordulóját 19.30-tól rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!