Magyar bronzérem az argentínai maratoni kajak-kenu versenyen

Sport, 2017.01.16

Bronzérmes lett Argentínában, a Rio Negrón megrendezett nemzetközi regattán a kajakos Boros Adrián, aki az argentin Gonzalo Carrerasszal állt rajthoz a kajak párosok versenyében a többnapos, 320 kilométeres versenyen.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a maratoni viadalra Boros világbajnok társával, Solti Lászlóval kapott meghívást, de végül csak ő tudott elutazni Dél-Amerikába.

"Decemberben jött a meghívás a versenyre, amelyre szerencsére egész jól fel tudtam készülni. Habár Magyarországon a hideg idő miatt csak ergométeren tudtam edzeni, végül egy héttel a rajt előtt megérkeztem Argentínába, így a vízen is ki tudtam magam próbálni. Kevés időnk volt egymásra hangolódni Gonzalóval, emiatt az első pár nap nehezen is alakult, de a végére csak sikerült összeszoknunk" - mesélte Boros Adrián.

Az indulók az első két versenynap után egy nap pihenőt kaptak, majd öt napot kellett egymás után teljesítenünk, Neguéntól Viedmáig kellett eljutniuk.

"Napról napra sikerült másodperceket lefaragnunk az élen álló spanyol, szlovén pároshoz képest, a fordulópont a negyedik nap lehetett volna, amikor időfutamos versenyt tartottak, de az első két páros közel rajtolt, így bevárták egymást, s jól összedolgozva gyorsak tudtak lenni." - folytatta Boros, aki azonban elégedett volt a saját teljesítményükkel.

Gonzalo Carreras alapvetően a gyorsasági szakágban versenyez, a riói olimpián tagja volt az argentin négyesnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!