Magyar csapat a gyermekotthonok labdarúgó-világbajnokságán

Sport, 2017.07.14

A Máltai Szeretetszolgálat U17-es csapata képviseli a magyar színeket a gyermekotthonok világbajnokságán, amelyre a hétvégén kerül sor Varsóban.

"A Máltai SE a mozgás népszerűsítésén túl szociális szerepet is betölt. Az edzés itt nem bemelegítéssel, hanem csoportos étkezéssel kezdődik, mivel sok gyerek a nap folyamán ekkor jut először ételhez. Pályára pedig az léphet, aki bemutatja a házi feladatát. A sport a közösséghez tartozás biztonságát, célt és sikerélményt ad a fiataloknak" - mondta pénteken a MOL Magyarország budapesti sajtótájékoztatóján Kiss Dávid, a Máltai SE ügyvezetője.

A 2013-ban alapított sportegyesület kilenc korosztályos labdarúgócsapatában kétszáznál is több igazolt játékos szerepel az ország különböző településeiről.

Az olajipari vállalat több mint tíz éve támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot. Apáti-Tóth Kata kommunikációs igazgató elmondta, hogy a Máltai SE szakmailag készen állt a varsói világbajnokságra, de nem volt elegendő erőforrása az utazáshoz. A MOL úgy döntött, hozzájárul a költségekhez, a tíz játékosból és három edzőből álló küldöttség ennek köszönhetően kelhetett útra repülővel pénteken.

A támogatást jelképező óriási beszállókártyát Kozma Imre atya vette át Apáti-Tóth Katától. A szeretetszolgálat alapító elnöke beszédében felidézte a torna jelmondatát: ez a remény világbajnoksága lesz.

A gyermekotthonok ötödik világbajnokságán 24 ország fiataljai vesznek részt Thaiföldtől Vietnámon át egészen Franciaországig. A tornát szombaton és vasárnap a varsói Legia stadionjában rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!