Magyar ezüstérem a kamaraerdei curling-viadalon

Sport, 2017.03.19

A Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt páros ezüstérmet szerzett a Kamaraerdei Curling Klubban rendezett nemzetközi vegyespáros curling-viadalon, a X. Westbay Kupán.

A Curling Champions Tour sorozat hazai állomásán a szervezők vasárnapi tájékoztatása szerint 13 ország 20 csapata vett részt, köztük két világbajnok páros, a kétszeres vb-győztes Palancsa, Kiss duó, valamint a tavalyi év vb-aranyérmese, az orosz Anasztaszija Brizgalova, Alekszandr Kruselnyitckij kettős.

Palancsáék a csoportkörben három győzelmet és egy vereséget gyűjtöttek, így bejutottak a rájátszásba. Ott először a skót házaspárt, Judith és Lee McClearyt győzték le, majd Szekeres Ildikó és Nagy György párosát. A döntőben 10-7-es vereséget szenvedtek az orosz Marija Komarova, Danyiil Gorjacsev kettőstől.

A mezőnyben hat magyar páros szerepelt. A második legjobbként Szekeresék zártak, akik a bronzmeccsen voltak érdekeltek. Ott a skót Gina Aitken és Bruce Mouat 7-3-ra felülmúlta őket, így végül a negyedik helyet szerezték meg.

A curling vegyespáros száma téli olimpián jövőre, Pjongcsangban debütál. A budapesti torna közvetlen felkészülési lehetőséget kínált az áprilisi, kanadai világbajnokságra, amelyen a 2013-ban és 2015-ben győztes Palancsa, Kiss páros képviseli a magyar színeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!