Magyarellenes megnyilvánulás miatt bírságolt a Román Labdarúgó Szövetség

Sport, 2018.04.11

Összesen 19 ezer lej (1,25 millió forint) bírságot rótt ki a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága szerdán a vétkesekre amiatt, hogy a Juventus Bucuresti és a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK hétfői mérkőzése előtt magyargyalázó, erőszakra uszító, és rendkívül vulgáris számot játszottak a voluntari stadionban.

A fegyelmi bizottság határozatát a Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) tette közzé honlapján. Eszerint az ASC Juventus Bucurestit tízezer lejes (660 ezer forint), a klub igazgatóját 6500 lejes (429 ezer forint), a voluntari Anghel Iordanescu stadion bemondóját pedig 2500 lejes (165 ezer forint) bírsággal sújtották.

Csinta Samu, a Sepsi OSK klubigazgatója az MTI-nek adott nyilatkozatában méltányosnak tartotta a kirótt büntetést, alkalmasnak arra, hogy visszafogja az indulatokat, és precedenst teremtsen a hasonló esetekre.

A klubigazgató hozzátette: megérti, hogy az FRF nem akarta ellehetetleníteni egy nagyobb összegű bírsággal a bukaresti klubot, és pontlevonással sem akart beavatkozni a román élvonal végjátékába. Tíz fordulóval a bajnokság vége előtt a Juventus az utolsó helyen áll a rájátszás alsóházában, a Sepsi OSK-nak pedig éppen a hétfői 2-0-s győzelemmel sikerült a bennmaradást jelentő helyre előlépnie a tabellán.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) székelyföldi képviselői és szenátorai szerdán Anghel Iordanescuhoz, a román labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányához fordultak, arra kérvén a köztiszteletben álló sportembert, hogy határolódjon el mindattól, ami a nevét viselő stadionban a mérkőzés előtt történt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!