Már holnap kezdődhetne Budapesten a női röplabda Eb a CEV elnöke szerint

Sport, 2018.06.15

Aleksandar Boricic, az Európai Röplabda Szövetség (CEV) elnöke szerint akár már holnap elkezdődhetne a 2019-es női röplabda Európa-bajnokság, amelynek Magyarország lesz az egyik házigazdája.

A magyar szövetség (MRSZ) és a CEV közös pénteki sajtótájékoztatóján a szerb sportvezető úgy fogalmazott, az MRSZ "bátor volt", amikor elvállalta a jövő évi Eb társrendezői szerepét.

"A szerencse azonban a bátraké, ez az Európa Liga négyes döntő pedig remek felvezetése, tesztversenye a jövő évi rendezvénynek" - tette hozzá Boricic, aki szerint a szervezők jól vizsgáztak bő egy évvel a kontinenstorna előtt a Papp László Budapest Sportarénában.

"Szeretnék gratulálni a magyar csapatnak a döntőbe jutáshoz, nagyszerű eredmény ez az országnak" - utalt az elnök a magyar női válogatott csütörtöki, csehek felett aratott 3-0-s győzelmére. Kiemelte, a döntő két résztvevője már így is nyertes, mivel mindkettő ott lehet jövő héten a Nemzetek Ligája interkontinentális selejtezőjén, Peruban.

Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára azt mondta, látják, mik azok a dolgok, amikben még előre kell lépni a jövő évi Eb-ig.

"Az egyik ilyen a közönségszervezés, mert bár így is szép számmal voltak nézők az arénában, biztos vagyok abban, hogy jövőre még több embert láthatunk vendégül" - ecsetelte. Megemlítette, nagyon bízik abban, hogy a csapat pénteken "bearanyozza" az estét, de mindenki tudja, hogy a bolgárok elleni fináléban nagyon nehéz feladat vár a válogatottra.

"A szurkolók csütörtökön fantasztikus hangulatot teremtettek, remélem, ma is hasonló atmoszféra várja majd a lányokat" - mondta.

Kovács Ferenc MRSZ-elnök megtisztelőnek nevezte, hogy Aleksandar Boricic fél éven belül már másodszor látogatott el Budapestre.

"Ez is azt mutatja, hogy Magyarországon felívelőben van a röplabda és annak népszerűsége. A háttérben kőkeményen folynak a jövő évi Eb-vel kapcsolatos megbeszélések, szombat délelőtt például a négy szervező ország képviselői újabb megbeszélésen vesznek részt" - fogalmazott Kovács Ferenc.

A jövő szeptemberi Európa-bajnokságnak Magyarország mellett Lengyelország, Szlovákia és Törökország ad otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!