Március végén először lesz X-Trial vb-futam Magyarországon

Sport, 2018.03.12

Toni Bou, az X-Trial címvédője sérülése ellenére is azt ígérte, hogy március 29-én elindul a motoros teremtriál-világbajnokság első magyarországi futamán.

Az esemény sztárjának a 22-szeres világbajnok katalán Toni Bou számít, aki a szakág kiemelkedő, és eddig verhetetlen egyénisége. A 31 esztendős ügyességi motoros 2007 óta megszakítás nélkül mind a tizenegy X-Trial világbajnokságot megnyerte, s a jelenlegi sorozatban is tekintélyes előnnyel vezet. Emellett szintén tizenegy vb-elsőséget tud felmutatni a sportág szabadtéri változatában, a Trial Grand Prix-sorozatban is.

Bár Toni Bou február közepén egy franciaországi bemutatón csigolyasérülést szenvedett, az esemény hétfői sajtótájékoztatón bejátszott videoüzenetében ennek ellenére azt ígérte, hogy mindenképpen eljön a március 29-i, az idei vb-t lezáró budapesti futamra.

"Extra motivációt jelent számomra, hogy pályafutásom során először versenyezhetek Budapesten. Ígérem, hogy felejthetetlen élményben lesz részük azoknak, akik eljönnek a Sportarénába. A show teljesen le fogja nyűgözni őket" - fogalmazott Toni Bou, aki gyógyulófélben van, s lehet, hogy már a március 17-i, párizsi vb-futamon is elindul.

Hermann Henrik, a Magyar Motorsport Szövetség elnöke a sajtótájékoztatóján elmondta: a motorsport tíz szakágából az X-Trial az egyetlen, ahol nem a sebesség a legfontosabb, hanem az ügyességnek, valamint a fék és a gáz megfelelő használatának van döntő szerepe. A sportvezető hozzáfűzte: a 18.30-kor kezdődő, látványos show-nak ígérkező programra 8000 ezer nézőt várnak a Papp László Budapest Sportarénába.

Pere Flores, a licenctulajdonos 2Play kommunikációs igazgatója, a rendezvény promótere kifejtette: a nyolc felvonásból álló vb-sorozat utolsó állomása lesz a budapesti, ezért a versenyt követően itt tartják majd a világbajnokság éremátadó ceremóniáját. A magyarországi futam lebonyolításával kapcsolatban közölte, hogy azon összesen kilencen versenyeznek. Az első fordulóból még hatan jutnak tovább, majd a következőből már csak a legjobb két motoros kerül be a döntőbe.

A budapesti X-Trial verseny nagykövete Talmácsi Gábor, a Moto GP gyorsasági világbajnoka arra hívta fel a figyelmet, hogy a motorsportnak ebben a szakágában nagy koncentrációra és kiváló fizikai erőnlétre van szükség. Kiemelte: Budapest számára egy rendkívüli lehetőség az esemény megrendezése, s a viadal szerinte is rendkívül látványosnak ígérkezik.

A szervezők elmondták, hogy az X-Trial világbajnoki futam kiegészítő programjaként 20 perces bemutatót tart Hegedűs László, 20-szoros országos bike-trial bajnok, Guinness-rekorder is.

Az ügyességi és technikai vb-futamra az Eventim hálózatán lehet belépőket vásárolni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!