Maros megyében is műjégpálya épül a magyar kormány támogatásából

Sport, 2018.07.09

Marosvásárhely környékén is műjégpálya épül a magyar kormány támogatásából - az erről szóló együttműködési megállapodást hétfőn írták alá Marosvásárhelyen a Maros megyei tanács, a Visit Mures Egyesület és a Mens Sana Alapítvány vezetői.

A dokumentumot Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke, Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke és Szőcs Levente, a Visit Mures Egyesület elnöke látta el kézjegyével.

Tánczos Barna az MTI-nek elmondta, a Mens Sana Alapítvány a magyar kormány támogatásával három sátortetős műjégpályát épített Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Gyergyószentmiklóson, negyedik helyszínként Marosvásárhely környékén bővítik a székelyföldi jeges sportok infrastruktúráját.

Mint mondta, a megyei önkormányzat vállalja a létesítmény működtetését, a magyar kormány finanszírozása az infrastruktúra megépítésére irányul. Rámutatott: nagyságrendileg 850 ezer-1 millió euróba kerül egy ilyen jégpálya, aminek a 90 százalékát a Mens Sana Alapítvány a magyar kormány támogatásával biztosítja.

A környékbeli iskolák diákjainak korcsolyaoktatására használják majd a létesítményt, délutánonként az U12-es korosztályig jégkorongedzéseknek és más jeges sportoknak fog otthont adni. Remélik, hogy már az idén vagy legkésőbb a jövő év első két hónapjában sikerül átadni az új létesítményt.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia hálózatában jelenleg több mint 7 ezer gyerek korcsolyázik hetente, Marosvásárhely csatlakozása után Székelyföldön összesen 10 ezer gyerek fogja igénybe venni a jégpályákat.

Tánczos rámutatott: az elmúlt két évben megháromszorozódott a 8-10 év alatti gyerekek létszáma a jégkorong utánpótlásban, ez majdnem 500 gyereket jelent, ami mutatja, hogy óriási lendületet adott a magyar kormány támogatása a székelyföldi utánpótlásnak és tömegsportnak - mondta Tánczos Barna.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!