Masters-vb - Diop: ez volt minden idők legjobb világbajnoksága

Sport, 2017.08.20

Mohamed Diop, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) Bureau masters bizottságának felügyelője a magyarországi rendezésű masters világbajnokságot minden idők legjobbjának nevezte.

A szervezet elnöke, Julio Maglione július végén a "normál" vb-ről mondta ugyanezt.

"Kollégáim, a masters bizottság tagjai, de valamennyi versenyző, résztvevő nevében határozottan állíthatom: ez volt minden idők legjobban megrendezett masters világbajnoksága" - értékelte a záróünnepségen a magyarországi sporteseményt Mohamed Diop, aki személyes tapasztalatával is megerősítette dicsérő szavait. Diop öt úszószámban indult el a masters vb-n, így nemcsak vezetőként, hanem versenyzőtársként is volt lehetősége megismerni mások véleményét. "Ők mondták: kitűnő volt a rendezés, Budapestet nagyon nehéz lesz felülmúlni."

Diop hozzátette: hatalmas segítséget kaptak a magyar szervezőktől, akik tökéletes körülményeket biztosítottak.

"Megcsináltuk! Megcsináltátok!" - kezdte beszédét Seszták Miklós, a vasárnap zárult masters vb szervezőbizottságának elnöke. A nemzeti fejlesztési miniszter kiemelte, a nemzetközi szervezet vezetői a vizes, majd a masters vb-t is minden idők legjobbjaként minősítették, pedig a nemzetközi szervezet már tizenhat vb-t rendezett korábban.

"Mi tagadás, korábban akadtak pillanatok, amikor kissé elsápadtunk, hiszen az orosz rendezők feladták a leckét" - árulta el az előző, kazanyi vb-n jelen lévő Seszták Miklós, aki bevallotta, tartottak attól, hogy azt a rendezést színvonalában képtelenek lesznek felülmúlni. "Mégis az hangzott el, hogy ez sikerült. És a FINA részéről ez a msters-vb esetében is megfogalmazódott."

Seszták kifejtette: reményei szerint a sikeres magyar rendezésű sportos világesemények sora a jövőben "végeláthatatlanul" folytatódik, majd ezt követően lezárta a masters vb-t.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!