Masters vb - Marad az eredeti program a nyíltvízi úszóknál

Sport, 2017.08.09

A nyíltvízi versenyeket az eredeti kiírás szerint, csütörtökön, pénteken és szombaton bonyolítják le Balatonfüreden a magyarországi masters vizes világbajnokságon.

Borsa Miklós, a szervezőbizottság szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a hidegfront várható hétvégi betörése miatt szombaton nem rendeznek nyíltvízi úszóversenyeket, hanem az aznapra tervezett futamokat csütörtökön bonyolítják le.

Délután viszont már arról jött hír, hogy mégis marad az eredeti kiírás.

"Cornel Marculescu, a FINA általános igazgatója konzultált Gyárfás Tamással, a nemzetközi szövetség (FINA) végrehajtó bizottságának és a vb szervezőbizottságának tagjával, aki tolmácsolta, hogy számos észrevétel és panasz érkezett a versenyzők részéről a nyíltvízi úszás tervezett időpont-módosításával kapcsolatban" - írták közleményükben a szervezők.

A dokumentum szerint a masters nyíltvízi viadalon összesen 1500-an indulnak, és a szervezők mindent megtesznek azért, hogy az egyszerre vízben lévő 60 indulót folyamatosan figyelemmel kövessék a kísérőhajókról és a partról egyaránt. Ugyanakkor a tiltakozások ismeretében, valamint az azóta érkezett kedvezőbb előrejelzések miatt Cornel Marculescu megállapodott Gyárfás Tamással, hogy minden marad a régiben, azaz a nyíltvízi viadalokat csütörtöktől szombatig rendezik meg, visszatérve az eredeti menetrendhez.

"Az azonban egyértelmű, hogy amennyiben az időjárás mégis veszélyeztetné az úszók egészségét, biztonságát, az érintett versenyeket későbbi időpontra halasztják" - rögzíti a közlemény.

A masters vb-t öt sportágban rendezik meg, a nyíltvízi úszók Balatonfüreden, a medencés úszók, a szinkronúszók, a műugrók és a vízilabdázók Budapesten versenyeznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!