Megkezdi működését az Aranycsapat Emlékév Testület

Sport, 2017.05.23

Hamarosan megkezdi működését az Aranycsapat Emlékév Testület, amely a legendás magyar labdarúgó-válogatott eredményeihez és tagjainak pályafutásához kapcsolódó évfordulós, ünnepi események szervezésére jött létre.

A testület keddi közleménye emlékeztet arra, hogy Szabó Tünde sportért felelős államtitkár április 1-jén, Puskás Ferenc születésének kilencvenedik évfordulóján hirdette meg az Aranycsapat Emlékévet, amely az új Puskás Ferenc Stadion 2019-es átadásáig tart.

A tervek szerint országszerte, a határon túli magyarlakta településeken, illetve a magyar közösségekben világszerte ünnepségek, kiállítások, filmvetítések, előadások és sportesemények emlékeztetnek majd a világraszóló győzelmekre és a sikerek kulturális, társadalmi hatására.

Kezdeményezik emlékérme és bélyeg kiadását, illetve azt, hogy a jövőben emléknap hirdesse az Aranycsapat érdemeit. Az első rendezvényekre a Felvidéken és Erdélyben kerül sor.

Az ünnepségsorozat kiemelkedő eseménye lesz jövő év november 25., az évszázad mérkőzésének nevezett londoni 6-3 hatvanötödik évfordulója.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!