Michelisz Norbert az Év magyar autóversenyzője az Autósport és Formula Magazin szavazásán

Sport, 2019.12.12

A túraautó-világkupa (WTCR) bajnoki címéért küzdő Michelisz Norbert, a Hyundai pilótája lett az Év magyar autóversenyzője az Autósport és Formula Magazin által összeállított rangsor alapján.

A 35 éves versenyző idei teljesítményét a Top 50 magyar autóversenyző elnevezésű, csütörtök esti budapesti gálán ismerték el hivatalosan, a díjat azonban Michelisz személyesen nem tudta átvenni, mert már Malajziában tartózkodik, ahol a hétvégén kerül sor a WTCR idényzáró futamaira. Michelisz mögött a ranglista második helyén a magyar ralibajnok Vincze Ferenc végzett, harmadikként pedig a ralikrossz-világbajnokságon összetettben 10. Szabó Krisztián zárt.

Az Év női autóversenyzője a Forma-3-as W Series-ben pontszerző, 19 éves Keszthelyi Vivien lett.

A gála díszvendége Bernd Mayländer német autóversenyző volt, aki a 2000-es idény óta, azaz csaknem 20 éve vezeti a Forma-1-es versenyhétvégéken a biztonsági autót.

Az Autósport és Formula Magazin tájékoztatása szerint a legjobb 50 magyar autóversenyzőt tartalmazó ranglista megalkotásakor a számszerű eredmény mellett fontos szempont volt, hogy az adott versenyző milyen sorozatban, mekkora mezőnyben, milyen technikával és milyen erős ellenfelekkel szemben érte el eredményét.

A budapesti Bálnában rendezett eseményen mutatták be a magazin gondozásában megjelent Autósport Évkönyv 2019, illetve a Száguldás és Cirkusz 2019-2020 című köteteket. Előbbi a nemzetközi és a hazai sorozatok idei történéseit foglalja össze, míg utóbbi csak a Forma-1 2019-es idényéről szól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!