Minden számban magyar siker a Simády Béla evezős emlékversenyen

Sport, 2017.04.30

Minden számban magyar siker született az evezősök nemzetközi Simády Béla-emlékversenyén, amelyet szombaton és vasárnap rendeztek meg Szegeden.

Az első napon mindkét riói olimpikon egység, a Budapest Evezős Egyesületet erősítő Pétervári-Molnár Bendegúz (egypár) és a már a Pénzügyőr Sportegyesületet képviselő Simon Béla, Juhász Adrián duó (kormányos nélküli kettes) nyert. A nők hasonló számaiban Gadányi Zoltána (Külker Evezős Klub Óbuda) és a Polivka Dóra, Krémer Eszter páros (Danubius Nemzeti Hajós Egylet) győzött. A könnyűsúlyúaknál egypárban Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club) és Abid Syham (Ferencvárosi Evezős Club), kormányos nélküli kettesben pedig Furkó Kálmán és Novák Edvin (Tisza Evezős Egylet) állhatott a dobogó tetejére.

Vasárnap többnyire a normálsúlyúaké volt a terep, az egyetlen kivételt a férfiak könnyűsúlyú kétpárevezős száma jelentette, ennek döntőjében a Csiszár Péter, Tamás Bence összeállítású magyar válogatott volt a leggyorsabb. Férfi és női kétpárban is válogatottak győztek a Papp Gergely Márton, Matheisz József, illetve a Preil Vivien, Horváth Kitti duó révén, míg a nagyobb hajóegységeknél - az evezős szövetség eredményközlője alapján - férfi négyesben és nyolcasban a Győri Atlétikai Club, férfi és női négypárban az U23-as magyar válogatott, illetve a Csepel Evezős Klub, női kormányos nélküli négyesben pedig az ifjúsági magyar válogatott egysége nyert.

A magyar versenyzőkön kívül szerb és szlovák evezősök szálltak vízre a Maty-éri pályán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!