MLSZ: az ukrán játékosok uniós jogokkal rendelkező sportolók

Sport, 2018.07.20

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint az ukrán futballisták a hatályos szabályok alapján uniós állampolgárokkal azonos jogokkal rendelkező sportolónak tekinthetők.

Az élvonalban abszolút újonc Kisvárda fordult az MLSZ-hez a témában, mivel az OTP Bank Ligában az úgynevezett 6+5-ös szabály van érvényben, azaz egy csapatban hat EU-s és legfeljebb öt unión kívüli játékos lehet a pályán egy időben.

"Vannak olyan nem EU-tagországok, amelyeknek a munkavállalói a különböző nemzetközi egyezmények alapján diszkriminációmentesen, az uniós tagállamok polgáraival azonos elbírálásban részesülnek. Emellett az ukrán állampolgárok 2017. június 11. óta vízum nélkül utazhatnak az Európai Unió országaiba tekintettel Ukrajna folyamatban lévő felvételi eljárására az Európai Unióba" - mondta az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, aki hozzátette, ezek alapján a Kisvárda ukrán állampolgárságú labdarúgóit az uniós játékosokkal azonos joggal rendelkezőnek tekintik, és velük azonos elbírálásban részesítik.

Sipos Jenő hangsúlyozta, ennek ellenére az MLSZ továbbra is elkötelezett a magyar labdarúgók szerepeltetése mellett.

Az OTP Bank Liga 2018/19-es idénye szombaton rajtol.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!