MOB - Kulcsár: a gyorskorcsolyázók olimpiai győzelme volt az elmúlt egy év legnagyobb pozitívuma

Sport, 2018.05.27

Rossz emlékei nincsenek az elmúlt egy évről Kulcsár Krisztánnak, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, aki legkiemelkedőbb pozitívumként ebben az időszakban a rövidpályás gyorskorcsolyaváltó phjongcshangi téli olimpiai győzelmét élte meg.

A tavaly május 2-án megválasztott elnök az M1 aktuális csatornán vasárnap este kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, nagyon-nagyon kellene kutatnia az emlékezetében, hogy bármilyen rossz emlékre bukkanjon.

"Nyilván voltak bennem aggódások, szorongások, mielőtt megválasztottak, hogyan fogom ellátni a feladatomat" - mondta. Hozzátette, azokon a területeken is könnyen jutott előre, amelyektől a legjobban tartott.

A MOB-tagság létszámcsökkentését illetően leszögezte: ez szükségszerű változtatás volt. Emlékeztetett rá: az egyik fő oka annak, hogy a jogi bizottság javaslatára 200-ról 128 fősre csökkentették a létszámot, az volt, hogy "a közgyűlés nem nagyon volt működőképes".

"A sportági szakszövetségek súlya kötelezően előírt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által, és ez tovább erősödött" - hangsúlyozta ugyanakkor.

A MOB szombaton tartotta közgyűlését, amelyen a többi között meghatározták a tokiói olimpiai célkitűzést. Eszerint az elvárás, hogy 22-25 sportágban, közte három csapatban szerezzenek kvótát a magyar versenyzők. Legutóbb, Rióban 20 sportágban 160 magyar sportoló szerepelt, és két csapat - a női és férfi vízilabda-válogatott - volt érdekelt.

"Optimisták vagyunk. Nem tűzhetünk ki olyan célokat magunk elé, amelyek nem reálisak egyik oldalról, de nem gondolom azt sem, hogy fölöslegesen pesszimistának kellene lennünk" - mondta.

Ami a csapatsportágakat illeti, elárulta, szeretné, ha mindkét kézilabdacsapat kijutna, de hozzátette: próbáltak reális célt megfogalmazni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!