MOB - Megalakult a sportolói bizottság

Sport, 2017.09.08

Megtartotta alakuló ülését pénteken a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportolói bizottsága.

Az első összejövetelen Sinkó Andrea bizottságvezető mellett a tagok közül a kajakozó Szabó Gabriella, az atléta Baji Balázs, a rövidpályás gyorskorcsolyázó Knoch Viktor, a kézilabdázó Harsányi Gergely, a korábbi öttusázó Vörös Zsuzsanna, a cselgáncsozó Csernoviczki Éva és az úszó Cseh László, továbbá Kulcsár Krisztián MOB-elnök, Fábián László sportigazgató és Imre Géza elnökségi tag volt jelen.

Tagja még a testületnek a tornász Berki Krisztián és a korábbi vízilabdázó Molnár Tamás, illetve a MOB elnöksége részéről együttműködő tag az úszó Gyurta Dániel, valamint a párbajtőröző Imre.

A szöuli olimpián hatodik helyezett ritmikus gimnasztikázó, Sinkó Andrea a MOB honlapján közzétett videóban arról beszélt, hogy a MOB Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó delegálását támogatja az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába. Az ülést október 20-án Monte-Carlóban tartják. Összesen 18-an jelentkeztek, a nyári sportágak közül hat, a téliek közül két fő kerül a bizottságba, az európai ötkarikás szervezet további két fő beválasztására jogosult. A mandátum négy évre szól. Jelenleg Gyurta Dániel az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának magyar tagja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!