Möbelringen Kupa - Kétgólos magyar vereség az olimpiai bajnoktól

Sport, 2017.11.23

A magyar női kézilabda-válogatott két góllal, 35-33-ra kikapott az olimpiai bajnok orosz csapattól a norvégiai Möbelringen Kupa csütörtöki, első napján.

A világbajnoki főpróbának számító felkészülési torna nyitányán Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese eredményes támadójáték mellett gyengébben védekezett, így a 60 perc során végig üldözte riválisát, amelyet végül nem sikerült utolérnie.


Möbelringen Kupa, 1. forduló:
Oroszország-Magyarország 35-33 (18-17)


A találkozót nem kezdte jól a magyar együttes. Rasmussennek már a tizedik percben időt kellett kérnie, mivel már nyolc kapott gólnál járt csapata. A dán szakember instrukciói valamelyest hatottak, Görbicz Anitáék hátul keményebben játszottak, gyorsan feljöttek egy gólra. A félidő végéig sajátos fogócskát játszott a két csapat: az oroszok ugyanis rendre megléptek három góllal, majd a magyarok egyre feljöttek. A nagyszünetre 17-18-nál vonultak le Kovacsics Anikóék.

A második játékrészben nem sokat változott a meccs képe, a hatékony szélső játékkal és kiváló betörésekkel eredményesen dolgozó magyar válogatott kitartóan üldözte riválisát, ám az egyenlítés kapujában mindig hibázott, így riválisa végül két góllal legyőzte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!